Tielbeke Kruidvat
| 09:55 | Rik Werner

Tielbeke doet nu ook mee aan veiligheidspact Kruidvat

Transporteur Tielbeke doet per direct mee aan de zogenoemde Safety Deal die drogisterijketen Kuidvat heeft gesloten met een aantal vervoerders.

De doelstelling is reële planningen. Met als gevolg minder druk op de schouders van de chauffeurs, minder schadegevallen en uiteindelijk nul verkeersdoden met trucks.

Kruidvat had eerder dit najaar al afspraken gemaakt met vervoerders Peter Appel Transport, Cornelissen Transport en St van den Brink. Verzekeraar TVM is bij de overeenkomst betrokken. Betrokken chauffeurs en planners zetten eveneens hun krabbel onder het document.

Naleving rusttijden

In de zogenoemde Safety Deal gaat het over strikte naleving van rij- en rusttijden en andere wet- en regelgeving. Uitgangspunt van de Safety Deal is volgens betrokkenen dat de gehele keten verantwoordelijk is voor het verhogen van vertrouwen tussen onder meer chauffeurs en planners. ,,Verhoging van vertrouwen leidt tot verbetering van het proces en meer veiligheid in de gehele keten’’, zegt woordvoerder Jaap Stalenburg van TVM Verzekeringen. ,,Het ziekteverzuim neemt af en de aantrekkingskracht voor het beroep chauffeur wordt groter op een steeds krappere arbeidsmarkt.’’

Meer verladers

Marcel Evers, dc manager bij Kruidvat, is tevreden: ,,We hopen meer verladers en hun vervoerders te kunnen bewegen tot het tekenen van de Safety Deal. Dit initiatief moet zich als een olievlek gaan verspreiden. Dan pas maken we een échte vuist en komen we tot de nul verkeersdoden en schadevermindering die we ons tot doel hebben gesteld. Wat voor ons telt, is een veilig transport van onze goederen én een veilige omgeving waarin onze chauffeur hun werk doen.’’

Lees ook: Video: Overeenkomst moet leven chauffeurs Kruidvat veraangenamen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie