Terberg
| 09:06 | Arjan Olsthoorn

Terberg bouwt fabriek voor terminaltrekkers in de Verenigde Staten

Terberg Taylor Americas Group, een joint venture van de Nederlandse Royal Terberg Group en de Taylor Group of Companies, zet een nieuwe fabriek op in Lowndes County, Mississippi, Verenigde Staten.

Daarnaast bouwt het bedrijf een distributienetwerk op voor de verkoop, after-sales ondersteuning en verhuur van Terberg terminaltrekkers. Het project vraagt een investering van 20 miljoen dollar en gaat 90 arbeidsplaatsen creëren.

Op 24 januari is de eerste schep de grond in gegaan tijdens een feestelijke bijeenkomst met lokale autoriteiten en de Gouverneur van Mississippi, Tate Reeves. Naar verwachting wordt de eerste terminal trekker medio 2024 geproduceerd.

‘Bijzonder trots’

“We zijn bijzonder trots om met deze twee familiebedrijven samen een fabriek op te zetten in de Verenigde Staten. Door de combinatie van expertise, vakmanschap, ervaring en netwerken van Terberg en Taylor maken we een sprong vooruit in de Verenigde Staten,” aldus Godfried Terberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal Terberg Group. “We zijn de samenwerking met Taylor Group begin 2020 aangegaan en het bevalt beide bedrijven prima. Met deze strategische stap willen we de groei in de komende jaren verder versnellen.”

“Deze locatie wordt een state-of-the-art fabriek. Daar bouwen we straks de beste terminaltrekkers van de wereld,” voegt Robert Taylor toe, President and COO, Taylor Group of Companies. “We zijn blij om deze geweldige producten en de productie naar de VS en Mississippi te brengen. Daarbij werken twee mooie bedrijven als één samen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie