silotrailer
| 17:02 | Arjan Olsthoorn

Tekno brengt LAG silotrailer uit

Bij Tekno is hard gewerkt aan de ontwikkeling van een bulktrailer, en met succes. Van het chassis tot de cilinder: de silotrailer van LAG is compleet opnieuw uitgevonden en tot in detail gerepliceerd in miniatuur, als 3- en 4-asser.

De LAG silotrailer is uitgevoerd met zes mangaten, die – net als in de werkelijkheid – te vullen zijn met bulkgoederen, zoals poeders en granulaten. Geen paniek; de stoffen blijven netjes van elkaar gescheiden, dankzij de verschillende compartimenten. Fraaie extra’s, zoals toolboxen, fietsenvangers, stempelhouders en luchtketels, zijn bevestigd aan het chassis.

Achterop de silo loopt de trapladder door naar het looprek met een ingeklapte reling. Voorop het chassis is een korte cilinder bevestigd. Ook hierbij is het miniatuurmodel niet van echt te onderscheiden, aangezien deze cilinder uitschuifbaar is tot een realistische hoogte. De achterkant van de silo is prachtig gedetailleerd: compleet met temperatuur- en drukmeters. Aan de zijkanten van deze silotrailer ontbreken de slangenkokers uiteraard niet. Onder het chassis, net voor de steunpoten, is een korte slangenkoker bevestigd.

Diverse mooie details vind je zowel aan de voor- als aan de achterkant van het chassis: van het paneel voor lucht en elektra voorop het chassis tot aan de stempelhouders aan beide kanten achterop het chassis. En dat alles zonder in te leveren op kwaliteit en robuustheid.

Zijderlaan

De eerste nieuwe LAG silotrailer komt uit in de kleuren van transportbedrijf Zijderlaan en zal achter een DAF XG gekoppeld zijn. Het model is te reserveren via de website van Tekno.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie