Team De Rooy klaar voor Le Dakar
| 17:29 | Truckstar Redactie

Team De Rooy klaar voor Le Dakar

Voertuigen en teamleden gepresenteerd.

Dat gebeurde op donderdag 8 november in de Generaal-Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in het Brabantse Oirschot.

Het team is voor de 2013 editie uitgebreid naar maar liefst 41 man, en staat net als vorig jaar onder leiding van Dakar-veteraan Jan de Rooy. Zoon Gerard verdedigt in de monsterrally de titel die hij vorig jaar wist te veroveren in het truckklassement. Andere wedstrijdcoureurs zijn Hans Stacey die vorig jaar plek 2 bemachtigde, Miki Biason, Jo Adua en nieuwkomer René Kuipers.  

Het Petronas-De Rooy team staat op 5 januari met vijf wedstrijdtrucks aan de start in de Peruaanse hoofdstad Lima. Gisteren mochten de mintgroene Powerstar en Trakker Iveco’s hun kunsten alvast laten zien op de tankbaan van de Oirschotse heide. 

Gerard de Rooy meldt over de trucks dat ze in essentie niet zoveel gewijzigd zijn ten opzichte van vorig jaar: “We hebben meer gewerkt aan de betrouwbaarheid ervan.”

Neven Hans Stacey en Gerard de Rooy zien elkaar als ‘concullega’s’. “Iedereen mag voor de winst gaan”, aldus De Rooy. “Tot aan de rustdag rijdt iedereen voor eigen klassement. Pas daarna wordt er een teambeleid ingesteld.”

De route van de Dakar rally beslaat 8.000 kilometer en loopt door Peru, Chili en Argentinië. De finish is op 20 januari in de Chileense hoofdstad Santiago 

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie