Strak-witte T voor Tjalle de Vries
| 16:50 | Korneel Luth

Strak-witte T voor Tjalle de Vries

Dat de Renault T-serie ook als strakke eigenrijders-truck goed uit de verf kan komen, bewijst Tjalle de Vries.

Eigenrijder Tjalle de Vries uit Drachten heeft gekozen voor de Renault Trucks T met High Sleeper-cabine en 480 pk. 

De nieuwe Renault-trekker heeft een opvallende, strak-witte lak en staat op aluminium wielen. Tjalle de Vries zet de nieuwe Renault Trucks T in voor het vervoer van zeecontainers in de Benelux. 

Tjalle de Vries werkt sinds 2011 als eigenrijder. Voor de aanschaf van een nieuwe trekker ging hij niet over één nacht ijs. Tjalle: “Mijn opdrachtgever Niek Dijkstra heeft ruime ervaring met meerdere merken en daardoor kan hij uitstekend vergelijken.”

Positieve geluiden

“Ik had natuurlijk wel zo mijn voorkeur, want ik vond de nieuwe Renault Trucks T meteen al een hele mooie auto. Van Dijkstra hoorde ik eigenlijk ook alleen maar positieve geluiden over de T-serie en daardoor was ik erg geïnteresseerd. Bijkomend voordeel was dat ik al uitstekende ervaringen had met Renault Trucks-dealer M.S. de Vries & Company.”

Strak-witte T voor Tjalle de Vries
Het contrast tussen het harde wit en de zwarte accenten is geweldig.

‘Truck of the Year’ edition

Tjalle de Vries koos voor de speciale en complete ‘Truck of the Year’ edition van de Renault T High Sleeper. De truck is uitgerust met de 480 pk sterke DTI13-krachtbron in combinatie met de Optidriver-geautomatiseerde versnellingsbak.

De High Sleeper cabine is uitgerust met alle mogelijke luxe, van lederen bekleding en een lederen stuurwiel tot aan een koelkast, een TV, een luxe chauffeursstoel en een draaibare bijrijdersstoel.

Tjalle: “De truck heeft verder de nodige veiligheidsvoorzieningen als Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning en Xenon verlichting.”

Strak-witte T voor Tjalle de Vries
Een eigen look: dat is wat iedere eigenrijder wil met zijn of haar truck en dat is in dit geval uitstekend gelukt!

Strak-wit

Over de kleurkeuze is Tjalle duidelijk, strak-wit maar dan ook echt strak: “Alles wat gedemonteerd kon worden, is er af geweest en alle kunststof delen zijn voor het spuiten eindeloos geschuurd. Standaard is het kunststof ruw van oppervlak maar nu is alles superstrak en glad.”

“Alles is gespoten door M&H Autoschade in Drachten en alleen het voorbewerken en het spuiten heeft al twee weken geduurd. Het resultaat is nu helemaal zoals ik het wilde. Gewoon strak-wit met een accentlijn die de vorm benadrukt over de deuren. Door de zonneklep in kleur te spuiten, ontstaat er bovendien een heel eigen gezicht. In combinatie met de zijskirts en de speciale achterbumper is het plaatje compleet.”

De truck werd geleverd door Renault Trucks-dealer M.S. de Vries & Company en is rondom voorzien van luchtvering. “Dat had mijn vorige auto ook en ik wil nooit meer zonder. Ik heb nu net de eerste meters gereden en ik ben zeer onder de indruk van het comfort. Ik sta dan ook te popelen om er echt mee aan de slag te gaan”, aldus Tjalle de Vries.

Lees ook:

Renault T520 voor Kuiper Logistiek

Chique Renault T480’s Niek Dijkstra

 

Klik hier voor alle Renault-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie