selman
| 17:07 | Arjan Olsthoorn

Selman Transporten viert 75-jarig jubileum

Selman Transporten in Bemmel bestaat 75 jaar. De specialist in geconditioneerd wegvervoer van bloemen en planten besteedt daar deze maand onder meer aandacht aan met de uitgave van een eigen magazine. Directeur Arno Driessen vertelt daarin dat hij trots is op het bereiken van die mijlpaal, maar benadrukt vooral bezig te zijn met het heden en de toekomst.

In de afgelopen 75 jaar groeide Selman uit van een eenmansbedrijf naar een bloeiende en groeiende transportonderneming. De oorsprong van het bedrijf ligt in Huissen waar oprichter Thé Selman in 1946 agrarische producten ging vervoeren. Vanaf 1971 begon het bedrijf zich te specialiseren in het geconditioneerd transport van sierteeltproducten. Met dat specialisme, zorgen dat bloemen en planten in de juiste conditie en kwaliteit op tijd op de juiste bestemming aankomen, richt Selman zich sinds 1998 volledig op de Benelux en Duitsland.

CC-container

Eén van de hoogtepunten in de historie van Selman is de grote rol die het speelde bij de introductie van de CC-container in Nederland en Duitsland. Die zogenoemde Deense karren zijn inmiddels al decennialang de standaard ladingdrager in het sierteeltvervoer. Voor de verhuur, de opslag en het beheer van CC-containers richtte Selman in 1982 zusterbedrijf Sema Containing op. Daardoor kan de onderneming haar klanten ook op het gebied van CC-containers geheel ontzorgen.

Bedrijventerrein Pannenhuis

Sema Containing is in hetzelfde moderne pand gevestigd als Selman Transporten, op het tussen Bemmel en Huissen gelegen bedrijventerrein Pannenhuis. Selman beschikt daar onder meer over meerdere verwarmde hallen en een koelruimte voor de op- en overslag van bloemen en planten. “We zitten direct aan de A15”, zegt directeur Arno Driessen, die sinds 1995 het bedrijf leidt, over die locatie.

In het magazine, dat Selman uitgeeft vanwege het 75-jarig bestaan, geeft Driessen aan dat je zo’n jubileum alleen bereikt als je meegaat met de tijd en inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. Zijn onderneming doet dat onder meer door te investeren in verdere digitalisering. Driessen: “Zo zijn we momenteel met onze ICT-partners een digitale vrachtbrief aan het ontwikkelen die direct gekoppeld is aan de emballageadministratie. Een innovatief project dat uniek is in de sector en waarmee we het registratieproces van onder meer de Deense karren verder kunnen optimaliseren.”

‘Goed huwelijk’

Selmans jubileummagazine verschijnt in een oplage van 2.000 exemplaren en wordt verspreid onder klanten, relaties en ketenpartners. In de uitgave komen klanten, leveranciers, ICT-partners, het personeel en de directie aan het woord. Eén van die klanten is Twenthe Plant in Hengelo, een van de grootste handelsondernemingen voor tuinplanten in Europa. Over de samenwerking met Selman zegt algemeen directeur Erik Wegdam onder meer: “Ons partnerschap zie ik als een goed huwelijk. Vertrouwen vormt daarvan de basis. In de ruim twintig jaar dat we samenwerken is Selman een uiterst betrouwbare partner gebleken die onze aanvoerlogistiek uitstekend verzorgt.”

Jubileumfeest

“Dat we 75 jaar bestaan, is natuurlijk te danken aan het vertrouwen van onze zeer gewaardeerde klanten”, onderstreept Driessen tenslotte. “Hen wil ik daarvoor hartelijk bedanken. Ook hadden we dit jubileum nooit bereikt zonder de tomeloze inzet van ons geweldige personeel. Met onze medewerkers gaan we 75 jaar Selman binnenkort op een gepaste doch bescheiden manier vieren. Daarna gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet en op naar de 100!”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie