Sectorinstituut zij-instromers
| 05:00 | Rik Werner

Sectorinstituut opent de jacht op nieuwe zij-instromers voor chauffeursvak

Om de instroom van nieuwe chauffeurs te vergroten start Sectorinstituut Transport en Logistiek volgende maand een grote campagne. Voor 750 mensen die al in de sector werken en voor 750 zij-instromers komt er de mogelijkheid om gratis een opleiding tot chauffeur te volgen. Na afloop is er een baangarantie. 

Eind vorig jaar vierde het Sectorinstituut het feit dat er in twee jaar tijd ruim 2.600 zij-instromers waren klaargestoomd voor het beroep van chauffeur. Maar dat is lang niet genoeg. Directeur Willem de Vries: ,,Er is heel veel behoefte aan chauffeurs. De economie trekt aan en alle tekenen wijzen erop dat die groei nog wel even door zal gaan. Nieuwe ontwikkelingen als platooning en autonoom rijden zie ik de komende twintig jaar nog geen gevolgen hebben voor het chauffeursberoep.’’

Rijtest

De nieuwe wervingscampagne richt zich voor een deel op zij-instromers en voor een deel op mensen die al in de sector werken, bijvoorbeeld als loodsmedewerker, heftruckchauffeur of administratief medewerker. ,,Belangrijk is dat ze goed gemotiveerd zijn om chauffeur te worden‘‘, aldus De Vries. ,,Daarom is er wel een zorgvuldige selectie waarbij de kandidaat ook een rijtest, een taaltest, een capaciteitentest en een reactietest moet ondergaan. Als hij of zij de selectie doorstaat, mag hij deelnemen aan de opleiding en wacht na afloop een contract voor onbepaalde tijd.’’ De opleiding wordt voor 65 procent betaald uit subsidies uit het SOOB-fonds en voor 35 procent door de werkgever.

De campagne loopt tot het eind van het jaar, daarna worden er nieuwe plannen beraamd om de instroom voor 2019 en later veilig te stellen.

Lees het complete verhaal in Truckstar nummer 03 van 2018, die 22 februari overal verkrijgbaar is. Meer info vind je hier. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie