Schoones
| 11:19 | Arjan Olsthoorn

Schoones neemt nieuwe Broshuis semi diepladers in gebruik

Drie identieke vier-assige semi diepladers zijn recentelijk in gebruik genomen bij Transportbedrijf Schoones B.V. uit het Brabantse Vinkel.

Na meerdere wielkuilen semi diepladers van Broshuis jarenlang succesvol in te hebben gezet, is er overgegaan tot aanschaf van drie nieuwe exemplaren. De drie nieuwe aanwinsten komen ter uitbreiding van het wagenpark van Schoones.

‘Voorledig doordacht’

“Bij de aanschaf van de opleggers is er niks aan het toeval overgelaten,” vertelt Mark Schoones, directeur-eigenaar. “De opleggers zijn volledig doordacht, zodat de opleggers zo multifunctioneel mogelijk kunnen worden ingezet. Met een dubbele wielkuil en gieksleuf kunnen we vrijwel elke machine tot 40 ton zelf vervoeren. Dit is essentieel in ons werk, omdat we niet altijd weten wat er de volgende dag vervoerd mag worden.” Daarnaast is er gekozen voor drie identieke opleggers i.v.m. de ‘Baugleichheit’ voor de Duitse ontheffing.

Het meer dan dertig jaar oude familiebedrijf Transportbedrijf Schoones B.V. staat voor flexibiliteit en vertrouwen en verlangt dit ook van haar toeleveranciers. Ook om deze reden is er gekozen voor Broshuis als leverancier van deze drie opleggers. De huidige semi diepladers van Broshuis gaan al jarenlang mee en worden nog dagelijks met veel succes ingezet. Het vertrouwen in het product en het bedrijf zijn gewoon groot. “Als je een Broshuis koopt, weet je gewoon dat deze lang meegaat,” aldus Schoones. De wielkuilen semi diepladers zijn enkel uitschuifbaar, waardoor men er ook langere machines mee kan transporteren.

Inzetbaarheid

Met een laadvloerbreedte van 2750 mm (verbreedbaar tot 3250 mm) kunnen bredere machines eenvoudiger en veiliger vervoerd worden. Alle opleggers hebben een langere afschuining met gripstrips, waardoor ook het laden en lossen veiliger kan plaatsvinden. De dubbele wielkuilen zijn zo ontworpen dat men er wielvoertuigen met diverse asafstanden in kan vervoeren. Met de meegeleverde wielkuilvullingen kan de oplegger ook worden ingezet als normale semi dieplader. Verder is er gezorgd voor voldoende sjormogelijkheden om de diverse machines veilig te kunnen vervoeren.

Doordat de opleggers volledig zijn geschoopeerd en voorzien zijn van de beste conservering gaan de opleggers lang mee en blijven ze er voor het oog ook goed uitzien. Iets wat Schoones erg belangrijk vindt bij het materieel, want dat is dagelijks het visitekaartje van zijn bedrijf.
 
Samen met de betrokken en bereidwillige chauffeurs is er een mooie reportage gemaakt, waarbij de diversiteit van de ladingen op de opleggers goed zichtbaar is. Met deze nieuwe opleggers kan Transportbedrijf Schoones B.V. haar klanten nog beter van dienst zijn.

Broshuis

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie