Scania Chauffeursclub voor contact tussen dealer en chauffeur
| 15:10 | Truckstar Redactie

Scania Chauffeursclub voor contact tussen dealer en chauffeur

Scania Zwolle wil meer contact met chauffeurs via Facebook.

Scania Zwolle heeft een primeur door als eerste Scaniadealer Facebook actief in te zetten als bindmiddel tussen Scania Nederland en vrachtwagenchauffeurs. 

Mathieu Kleinlugtenbeld van Scania Regio Noord, vestiging Zwolle: “Een Facebookpagina oprichten als truckdealer is uiteraard niet nieuw. Je ziet wel vaker pagina’s waarop foto’s worden geplaatst, maar verder wordt er dan niet veel mee gedaan. Het je actief en puur en alleen richten op chauffeurs is wel nieuw. Doormiddel van relevant nieuws, foto’s, wedstrijden aanbiedingen en acties willen we een hechtere band creëren tussen onze dealervestiging en chauffeurs.” 

Uiteindelijke doel van de ‘Scania Chauffeursclub’; zoals de Facebookpagina genoemd is, is om chauffeurs sneller te laten aankloppen bij de dealer voor onderhoud of andere werkzaamheden. Daarvoor beschikt de Facebookpagina over een speciale ‘help’ knop. Via een contactformulier is zo de werkplaatsreceptie te bereiken. Voor het uploaden van foto’s en nieuwtjes nam Kleinlugtenbeld een reclamebureau in handen. 

“Facebook is laagdrempelig, en een groot deel van de Nederlandse chauffeurs maakt er vrijwel dagelijks gebruik van. Een prima platform om meer contact te onderhouden met chauffeurs, die je normaalgesproken slechts een paar keer per jaar in de werkplaats ziet.”, meldt Kleinluchtenbeld.

Inmiddels is de pagina ruim twee maanden actief en hebben ruim 500 chauffeurs hun weg gevonden naar de Facebookpagina. De pagina is te bezoeken via deze link

Onze eigen Truckstar-Facebookpagina vind je hier.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie