Runia moet tien man laten gaan
| 13:26 | Truckstar Redactie

Runia moet tien man laten gaan

Transportbedrijf Runia uit Nijemirdum heeft tien chauffeurs moeten ontslaan omdat een grote opdrachtgever een andere transporteur heeft gevonden.

Opzich zou dit geen nieuws zijn, maar zo’n negentig procent van het werk van deze opdrachtgever is naar het in opspraak geraakte Butter Transport gegaan, zo is bevestigd tegen Truckstar.

Goed gemotiveerde mensen
“Het is triest”, zegt Jetze de Groot van Runia. “Je moet goed gemotiveerde mensen laten gaan, sommigen werkten hier 29 jaar, anderen vijf jaar. Het zijn heel goede chauffeurs.”

Bij de agrarische poot van Runia is ongeveer een derde van het werk weggevallen. Het gaat om het losgestort vervoer van wortelen.

Daarnaast heeft ook Runia last van hoge dieselprijzen en lage vrachttarieven. Het bedrijf heeft momenteel nog 24 man personeel in dienst, en met een aantal trouwe opdrachtgevers hoopt men in de toekomst sterk en gezond te kunnen blijven.

Butter Transport is in opspraak geraakt vanwege haar vermeende Polen-constructies. Volgens FNV Bondgenoten buit Butter Poolse chauffeurs uit en gaat deze werkwijze ten koste van Nederlandse chauffeursbanen.  

Lees ook: FNV neemt Butter onder de loep en FNV: Butter buit Polen uit

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie