Roemeense veroordeeld voor bedwelmingen
| 13:32 | Truckstar Redactie

Roemeense veroordeeld voor bedwelmingen

De dertig-jarige Roemeense Julieta R. uit Bilthoven is op 11 oktober veroordeeld tot vijf jaar cel voor het bedwelmen van chauffeurs.

Zeker veertien chauffeurs raakten tussen juli 2010 en februari 2011 bedwelmd nadat Julieta R. in de meeste van die gevallen een slaapmiddel in een drankje had gedaan.

Bedwelmd en daarna beroofd
Op die manier kon ze de chauffeurs beroven van geld, telefoons, laptops en sieraden. De overvallen vonden plaats langs de A1 op de parkeerplaatsen Tolnegen en Palmpol, ter hoogte van Barneveld.

Dertien van de chauffeurs deden aangifte. De chauffeur die geen aangifte deed kreeg na de bedwelming een ongeluk. Een andere chauffeur reed slingerend over de weg en werd door medeweggebruikers tot stoppen gemaand.

De Officier van Justitie achtte zeven gevallen bewezen, dankzij o.a. camerabeelden bij een pin-automaat, DNA-bewijs van een sigaret en gestolen spullen in haar huis. Het Openbaar Ministerie eiste daarvoor vijf jaar celstraf. De rechtbank in Arnhem nam deze eis over en veroordeelde de Roemeense tot de celstraf. Ze zei zelf dat ze verward is met een zus.

Bron: nu.nl  –  Foto: De chauffeurs werden in hun cabine bedwelmd. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie