Europarlement-commissie steunt LZV
| 13:20 | Truckstar Redactie

Europarlement-commissie steunt LZV

De Europarlement-commissie voor industrie, onderzoek en energie heeft haar steun uitgesproken voor de inzet van LZV’s op de Europese wegen.

De commissie zegt in een rapport van 6 oktober dat er behoefte is aan een grotere inzet van LZV’s, en dat 25,25 meter-combinaties efficiënter omgaan met energie.

Positief tegenover LZV
De commissie zegt verder dat er een groeiende behoefte is aan LZV’s binnen de EU. Ook merkt de commissie op dat er regelgeving is die de internationale inzet van LZV’s hindert. Daarom wordt de Europese Commissie (EC) gevraagd om te onderzoeken welke regels de LZV in de weg staan, en welke wetten versimpeld en geharmoniseerd kunnen worden.

Ongelofelijk belangrijk
“Het is ongelofelijk belangrijk dat de Europarlementariërs erkennen hoe belangrijk het wegtransport is voor de Europese economie”, zegt Søren Hyldstrup Larsen van de Deense organisatie Dansk Transport og Logistik (DTL).

“En dat langere vrachtwagens grote efficiëntie-voordelen hebben voor iedereen: voor transportbedrijven, verladers en consumenten”, aldus Hyldstrup Larsen in het Deense blad Lastbilmagasinet.

Het standpunt van de commissie wordt nu voorgelegd aan de Transportcommissie van het Europees Parlement. Vervolgens wordt het onderwerp LZV binnenkort besproken in de plenaire vergadering van het Europees Parlement. 

Bron: Trailer

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie