Roemeen rijdt zonder wiel
| 12:03 | Truckstar Redactie

Roemeen rijdt zonder wiel

Vosa-inspecteurs in Groot-Brittannië hebben een Roemeense chauffeur van de weg gehaald die een wiel was verloren van zijn trailer.

Het wiel, de remschijf, wielbouten en moeren, en een deel van de wielnaaf ontbraken. De Roemeen werd aangehouden op de M6 ter hoogte van Sandbach. Hij was vanaf Holyhead onderweg naar Dover en de eindbestemming Ploiesti in Roemenië.

De chauffeur vertelde de Vosa-inspecteurs dat hij wel een vibratie had gevoeld. Maar het verliezen van een heel wiel was voor de man duidelijk geen reden geweest om zijn rit te onderbreken.

Losgekomen
Het wiel was losgekomen ergens tussen Holyhead and Sandbach, iets wat ernstige gevolgen had kunnen hebben. Vosa-inspecteur David Collins: “Dit schokkend-gevaarlijke voertuig had een fataal ongeluk kunnen veroorzaken, met doden of zeer ernstig gewonden en daarnaast flinke files en vertragingen voor medeweggebruikers”, aldus Collins tegen Commercial Motor.

De oplegger was geladen met een zeer bijtend concentraat voor de frisdranken-productie. De chauffeur kreeg direct een boete en de reis naar Roemenië werd ter plekke beëindigd. Het incident had plaats op 27 juni maar is nu pas bekendgemaakt. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie