Griekse chauffeur is held
| 13:48 | Truckstar Redactie

Griekse chauffeur is held

De Griekse chauffeur die op 24 juli een onwel geworden Nederlandse collega tot stoppen dwong, is volgens zijn werkgever een held.

Het gaat om de 45-jarige Zafiris Kapetanidis die rijdt voor Diamantis Transport. Het bedrijf heeft in Nederland ook een vestiging. Medewerker Erwin Koghee vertelt in het AD wat er precies gebeurde:

“Hij was een halfuur onderweg toen hij naast zich keek en een collega over het stuur zag hangen. Hij toeterde, maar er kwam geen reactie.”

Kapetanidis is vervolgens met zijn truck voor de Nederlandse wagen gaan rijden en remde langzaam af. De Nederlandse truck botste zo tegen de achterkant van Kapetanidis’ trailer en werd op deze manier behoedzaam tot stilstand gebracht.

Koghee: “De wielen spinden door het wegdek heen, dat is nu beschadigd.” Daarnaast ontstond lichte schade aan beide trucks.

Gereanimeerd
De Nederlandse chauffeur had een beroerte gekregen en was daardoor onwel geworden. Hij werd door een medewerker van Rijkswaterstaat op het wegdek gelegd. De man werd vervolgens gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens het hele incident werd ook een Britse personenauto geraakt. Deze kwam in een slip terecht, maar de inzittenden raakten niet gewond. Zo werd een potentieel zeer gevaarlijke situatie in de kiem gesmoord.

Hoe het met de Nederlandse chauffeur is afgelopen, is onbekend. Ken jij de chauffeur, of weet je hoe het met hem is? Laat het ons weten en stuur een email naar: redactie@truckstar.nl.

Foto: De Griekse chauffeur wordt door het SBS-programma Hart van Nederland in het zonnetje gezet.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie