reko raalte
| 14:39 | Arjan Olsthoorn

Reko Raalte neemt vier Ginafs in gebruik

Recentelijk is door Sent Waninge de laatste van een serie van 4 nieuwe Ginaf X6 4243 TS 480 voertuigen afgeleverd aan Reko B.V. te Raalte. Reko Raalte bestaat sinds 1969 en is onder meer gespecialiseerd in grondverzet & wegenbouw. Maar ook in sloop, asbest & bodemsanering, transport, containers en zandwinning. Het totale wagenpark bestaat uit 30 voertuigen. Hieronder bevinden zich 9 Ginafs.

De nieuwe Ginafs vervangen een serie Ginafs X 4243 TS in Euro 3 en 5 uitvoering. Reko koos voor voertuigen met soortgelijke technische specificatie. De basis is gevormd door DAF FAT CF chassis in construction uitvoering met HR1670T tandemstel. Ginaf heeft het tandemstel wide spread geplaatst en voorzien van het bekende HPVS veersysteem en EVS stuursysteem. Bovendien is een Sisu niet-aangedreven voorloopas gemonteerd welke ook middels het HPVS veersysteem is geveerd.

Voor extra technische reserve zijn de voertuigen uitgerust met een vooras met hogere technische reserve. Deze as is eveneens afkomstig van Sisu en kent een technisch draagvermogen van 14 ton. De besturing en remmen zijn op het hogere tonnage aangepast, evenals de vering welke is voorzien van additionele luchtbalgen.

GVW van 43 ton

Met de wide spread Tridem achterasopstelling is een wettelijk GVW gerealiseerd van 43 ton. Drie van de vier Ginaf chassis zijn opgebouwd met een 30-tons kabelsysteem van NCH, waarmee naar behoefte containerbakken, een kipper of een silo kunnen worden vervoerd. Op het vierde chassis is ook een 30-tons kabelsysteem gemonteerd die tevens in- en uitgeschoven kan worden al naar gelang er met of zonder kraan wordt gewerkt. Het betreft een afneembare Palfinger PK 53002-SH laadkraan die achter de cabine op het chassis is geplaatst. Deze kraan is voorzien van  een hydraulische rotator voor onder andere een knijperbak/klem en een jib. Hiermee heeft de kraan een bereik van totaal 30 meter. Het chassis werd hiertoe speciaal opgebouwd door LAKO te Eibergen.

Naast de Ginaf opties waterpas-dwarsregeling en gewichtsindicator zijn 3 van de 4 voertuigen bovendien voorzien van een zogenoemde silo-afzet-functie. Daarmee kunnen silo’s veilig worden neergezet of opgenomen, ook op ongelijke ondergrond.

reko

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie