| 12:22 | Arjan Olsthoorn

Recordaantal bedrijven deed mee aan Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022 stond in het teken van ludieke, grappige en sympathieke acties voor vrachtwagenchauffeurs. De landelijke kick-off van de Dag vond plaats in Lelystad, waar een eenmalige expositie van sterrenfotograaf William Rutten plaatsvond.

Ter ere van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur heeft William een uitgebreide fotoserie gemaakt van verschillende chauffeurs. De foto’s werden onthuld tijdens een mini-tentoonstelling die toepasselijk werd opgezet in een vrachtwagen. De chauffeurs, vijf heren en twee dames, zijn gekozen uit een grote groep aanmeldingen en werden opgegeven door hun omgeving als dank voor hun inzet. De foto’s die William Rutten heeft gemaakt zijn momenteel ook op billboards langs snelwegen in heel Nederland te zien, zodat zoveel mogelijk chauffeurs via deze foto’s bedankt worden voor hun harde werk.

De Dag blijkt geknipt voor ludieke acties

Ook op andere plekken in heel Nederland was de Dag van de Vrachtwagenchauffeur te vinden: bij tankstations, supermarkten, transportbedrijven, wegrestaurants en wasstraten bijvoorbeeld. Vrachtwagenchauffeurs werden in de watten gelegd met gratis lekkernijen, zoals taart met slagroom, gezonde ontbijtjes of het welbekende broodje bal. Sommige locaties deden hier een schepje bovenop: chauffeurs in de omgeving van Noord-Brabant en Gelderland konden in Asten langskomen voor een gratis knipbeurt bij een barbier, en bij een ‘fittruck’ in Beesd voor een Thaise stoelmassage.

Lees ook: William Rutten eert vrachtwagenchauffeurs met speciale fotoserie

Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022 in de media

Ook in de media en op social media was de Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022 volop zichtbaar. Zo leidde de Dag tot duizenden comments op Facebook en honderden story’s op Instagram. Ook Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers liet van zich horen en deelde een videoboodschap. Deelnemers konden via de site van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur toolkits met mediamateriaal downloaden, dit gebeurde 1.635 keer. Daarom is de verwachting dat het aantal acties nog vele malen hoger ligt dan de officieel aangemelde bijna 400 acties.

Foto’s: © Photo Republic Photography

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie