RAI-ideetje levert 5.000 euro op
| 12:11 | Truckstar Redactie

RAI-ideetje levert 5.000 euro op

Het was een idee dat spontaan ontstond op de afgelopen BedrijfsautoRAI in Amsterdam en nu 5.000 euro heeft opgeleverd voor het Emma Kinderziekenhuis.

Een graffiti-artist kreeg de vrije hand om een opvallend design op een gloednieuwe Scania G400-trekker te spuiten. De achterliggende gedachte was om hiermee een goed doel te ondersteunen: met maar liefst 5.000 euro. In overleg met Amsterdam RAI, werd besloten dat het geld naar het Emma Kinderziekenhuis van het AMC in Amsterdam zou gaan.

Daar gaat het geld geïnvesteerd worden in de (psycho-sociale) omstandigheden waarin patientjes en ouders in het ziekenhuis verkeren. Het ziekenhuis en de overheid hebben hier geen geld voor beschikbaar, vandaar dat het EKZ afhankelijk is van donaties. 

Promotie
De Scania-trekker is overigens nog niet verkocht. De komende periode wordt de graffiti-truck gebruikt voor promotie de stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC. Om de donatie extra kracht bij te zetten zal de speciale Scania Graffiti trekker binnenkort ook als miniatuur beschikbaar komen. Een deel van de opbrengsten zal wederom ten gunste komen van het ziekenhuis.

Een groot deel van de kinderen en jongeren komt in het EKZ terecht vanwege een bijzondere of zeldzame aandoening. Vaak gebeurt dat na doorverwijzing vanuit een ander ziekenhuis. Veel patiënten zijn afkomstig uit alle delen van het land.

Foto: Tom van de Mosselaar van Scania (links) en Joost ’t Hooft van Amsterdam RAI  overhandigen een cheque ter waarde van 5000 euro aan Dorothe Straeter, directeur van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie