| 20:10 | Bert Mateboer

Putzmeister betonpomp op zesassige Arocs

Faber Betonpompen uit Zoeterwoude heeft een Mercedes Arocs 6551 12×4/8 in gebruik genomen voor de vestiging in Creil. De truck is bij Putzmeister in Duitsland opgebouwd met een betonpomp en een 63 meter uitvouwbare mast om op moeilijk bereikbare plekken beton te kunnen storten.

De Mercedes-Benz Arocs 6551 truck kan dankzij de hogere bodemvrijheid en de automatische 16-versnellingsbak Mercedes Powershift 3 uitstekend uit de voeten op moeilijk begaanbaar bouwterrein om daar beton te storten. Maar een belangrijk argument om de Arcos aan te schaffen was ook de hoge restwaarde. Henk de Boer van Faber Betonpompen: “Zeker met zo’n specifieke en kostbare opbouw is het belangrijk dat de afzetmarkt groot is. Mercedes-Benz doet het wat dat betreft erg goed ten opzichte van andere merken.”

Allereerste Arocs zesasser in Nederland

De Arcos van Faber is de allereerste Arocs zesasser in Nederland. Het voertuig is o.a. voorzien van een dubbele plaatkoppeling, automatische 16-versnellingsbak Powershift 3, 16 tons veren op de achterassen, secundaire waterretarder, NMV pto en ServoTwin besturing. Samen met de in opdracht van Mercedes-Benz bij Paul Nutzfahrzeuge in Passau opgebouwde 10 tons gestuurde voorloopas en 12 tons gestuurde naloopas stuurt dit voertuig met totaal vier gestuurde assen bijzonder eenvoudig. Al was het nemen van de eerste rotonde bij het afleveren toch wel spannend met zijn 65 ton en zes assen.

Faber Betonpompen is reeds veertig jaar gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel. Het bedrijf heeft twee vestigingen, zestig medewerkers, dertig mobiele betonpompen en vijf Celbeton menginstallaties.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie