Prachtige Amerikareis
| 13:31 | Truckstar Redactie

Prachtige Amerikareis

In samenwerking met Willem Kuiper kon Truckstar dit jaar weer een prachtige Amerikareis aanbieden: de Dutch Truckers Tour 2012.

Truckstar-medewerker John van Tent reisde mee en doet kort verslag:

Washington en New York
Om in de juiste sferen te komen werd in de eerste dagen van de rondreis de Amerikaanse hoofdstad Washington DC aangedaan; en ook New York City werd bezocht. Daarna kwamen de eigenlijke reisdoelen aan de beurt: De organisatie had voor de 31-koppige groep alle registers opengetrokken.

Mack en Volvo
Naast verschillende musea en Orange County Choppers, stonden bedrijfsbezoeken bij Mack, Volvo en Harley-Davidson op het programma. Hoogtepunt en  afsluiter van de reis was een bezoek aan de Mid-America Trucking Show in Louisville, Kentucky, het steevaste laatste reisdoel in de Amerikareis. De Mid-America Trucking Show is een samensmelting van ons Truckstar Festival en de bedrijfsauto RAI, maar dan op z’n Amerikaans, dus heel erg groot.

Vervoer tijdens de reis was geregeld in de vorm van zeven minivans waardoor er onderweg heel veel ruimte was voor eigen initiatieven. Het reizen tussen de perfecte hotels en geplande afspraken was al een hele ervaring op zich. Door waar mogelijk de binnenwegen aan te houden hebben we een mooi beeld van de noordoost-hoek van Amerika gekregen.

Tot in de puntjes
De gezamenlijke activiteiten waren tot in de puntjes verzorgd. Dat kun je de Dutch Mack Fanclub en Willem Kuiper wel toevertrouwen. Zo was tijdens het bezoek aan het ‘America on Wheels’ museum in Allentown voormalig bestuursvoorzitter van Mack de heer Paul Ritter onze gastheer. In zowel de Mack- als de Volvofabriek kregen we uitgebreide rondleidingen.

Waar we ook kwamen werden we door de directie zelf met open armen ontvangen. Zelfs de deuren van de vernieuwde motorenfabriek van deze samenwerkende truckgiganten gingen wagenwijd voor ons open. Bij het Customer Center op het voormalig testcentrum van Mack hebben velen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een testrit met een dikke Mack plus oplegger te maken.
 
Mid-America Trucking Show
Hoogtepunt en afsluiter was de Mid-America Trucking Show waar we ruim twee dagen de tijd voor hadden, en die tijd heb je daar ook nodig. Gigantische hallen tot aan de rand gevuld met alles wat met trucks te maken heeft en buiten een terrein vol met showtrucks. In het land van de onbegrensde mogelijkheden is een showtruck niet te vergelijken met de Europese concurrentie op dit gebied.

Buiten de onderdelen die in de handel te koop zijn houden de Amerikanen van unieke zelf gemaakte onderdelen. Dit alles overgoten met subliem spuitwerk en stapels chroom geeft een uniek plaatje.

Foto boven: Straatbeeld in New York.  –  Foto onder: Showtruck op het buitenterrein van de Mid-America Trucking Show in Louisville, Kentucky.

Prachtige Amerikareis

Foto onder: In de Mackfabriek mochten we foto’s maken.

Prachtige Amerikareis

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie