Pouw Banden
| 08:45 | Arjan Olsthoorn

Pouw Banden wordt Profile

Zelfstandig ondernemer Michael Pouw treedt per 1 september 2023 toe tot de franchiseformule van Profile. Met twee grote vestigingen is Pouw Banden marktleider in Utrecht op het gebied van vrachtwagenbandenonderhoud en geldt als een van de grootste onafhankelijke bandenretailers van Nederland. Naast vrachtwagenonderhoud zijn de twee vestingen van Pouw ook gespecialiseerd in het bandenonderhoud voor personenwagens.

Met de toevoeging van de vestigingen van Pouw aan het netwerk van Profile, wordt Profile in een keer de grootste in vrachtwagenbanden in groot Utrecht. Naast vrachtwagenbanden is Pouw ook actief op het gebied van autobanden. Pouw heeft daarnaast de faciliteiten om ook nog aanzienlijk uit te breiden in het bandenonderhoud van personenauto’s. Door de aansluiting van Pouw op het netwerk van Profile breidt het vestigingenaantal in de provincie Utrecht uit van 11 uit naar 13.

‘Betere dekking in Nederland’

Herrold Boerma, directeur Truck bij Profile, is verheugd met de uitbreiding. Dankzij de toevoeging van Pouw Banden wordt de marktpositie van Profile nog verder versterkt. “Met de aansluiting van Pouw Banden op ons netwerk hebben we vanaf 1 september een nog betere dekking in Nederland. De uitbreiding van de dekking zorgt ervoor dat de 100% uptime propositie van Profile voor trucks nog beter gerealiseerd kan worden. Ook op het gebied van Car zetten we een stap – door de extra vestigingen kunnen we nu ook groeien in banden en onderhoud voor personenwagens in Utrecht. De naam van Profile als belangrijke speler wordt met de toevoeging opnieuw versterkt.”

‘Klaar voor deze nieuwe stap’

Ook Michael Pouw is blij om de deal wereldkundig te maken. De ondernemer zal zijn vestigingen over een paar maanden ombouwen. “Met trots en overtuiging sluiten we ons per 1 september 2023 aan bij het netwerk van marktleider Profile. De afgelopen twintig jaar heeft Pouw Banden zich als onafhankelijk bandenspecialist stevig geworteld in de regio Utrecht. Nu de ontwikkelingen in onze branche zich in hoog tempo opvolgen, zijn wij klaar voor deze nieuwe stap. Als marktleider staat Profile voor een professionele, innovatieve aanpak, met een landelijke dekking en Europese pechservice. In dat netwerk kunnen wij onze kwaliteit waarborgen en tegelijkertijd verder groeien. Met ons team van 32 vakmensen en 8 servicewagens zullen wij blijven doen waar we goed in zijn: goed werk leveren en onze klant altijd op de eerste plaats zetten. We kijken daarom erg uit naar een succesvolle samenwerking met alle Profilers.”

Profile

Michael Pouw (Pouw Banden) met Herrold Boerma (Profile).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie