Kuijpers Group
| 14:00 | Arjan Olsthoorn

Kuijpers Group schaft 35 Pacton containerchassis aan

Kuijpers Group uit Tilburg schafte recent 35 Pacton drieassige containeropleggerchassis aan, van het type Flex-XL. Dankzij de mechanische uitschuifconstructie zijn ze breed en multifunctioneel inzetbaar. De chassis worden gefaseerd uitgeleverd.

Operationeel directeur Ron de Dreu van Kuijpers Group: “Kuijpers Groep en Pacton zijn beiden van oudsher familiebedrijven. Ik heb een bijbehorende prettige samenwerking ervaren op het gebied van de communicatie, tot aan de aflevering aan toe. Ook de flexibiliteit en de korte lijnen zijn bij onze beide bedrijven aanwezig.”

De Flex-XL is één van de succesvolle opleggers uit de Container X-press serie van Pacton. Het doordachte ontwerp en de toepassing van hoogwaardige staalsoorten geven de oplegger maximale stabiliteit bij een laag eigen gewicht. De Flex-XL is geschikt voor het vervoer van alle maten containers. De aslastverdeling is daarbij optimaal in alle uitvoeringen. De Flex-XL kent een uitgebreid optiepakket, waardoor de oplegger ook inzetbaar gemaakt kan worden voor tankcontainertransport, 45-voets containervervoer en het reefertransport met generatorset. Door de vele opties is de Flex-XL maatwerk voor elke klant.

Schuifkop

De chassis voor Kuijpers Group hebben een uitgeschoven lengte van 13,9 meter. Ingeschoven is de lengte 9,3 meter. Met een koppelingsdruk van 16 ton en een asdruk van 27 ton voor de drie assen, is er een totaal toelaatbaar gewicht van 43 ton.

Het chassis achter de gooseneck bestaat uit een driedelige telescopische centrale hoofdkoker, waaraan de diverse twistlockarmen zijn gelast. De twistlock-aansluitingen en de uitschuifconstructie maken het transport van alle maten containers mogelijk. Het chassis schuift uit aan de kop, de wielbasis en achter het asstel. Het chassis is voorzien van een eenvoudige, mechanische bediening van het uitschuifgedeelte. Zo kan een 20-voets container kort of centraal geplaatst worden. Ook is er ruimte voor twee 20-voets containers, een 30-voets container, of een 40-voets container met tunnel. Ook een 45 voets container kan vervoerd worden. Voor het transport van 45 voets containers met ´euro corner castings´ of 13,6 meter swap-containers is het uitschuifbare front voorzien van demontabele positioneerstukken.

Uitvoering

De onderhoudsvrije mechanische trailersteunen van Jost Modul hebben een capaciteit van twee keer 12.000 kg, met twee snelheden en schuif-kantelvoeten. Het BPW luchtveerstel omvat drie starre onderhoudsarme assen met trommelremmen, met een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg, met heffen-en-zakken-ventiel, links voor het asstel.

De voorste as is voorzien van een handbediende aslift. De zes stalen velgen – 22,5 x 11,75 – hebben zwarte, halfronde kunststof spatschermen, met achter as één en drie anti-spray spatlappen. Voor het asstel is zijafscherming aangebracht. De containerchassis zijn rondom voorzien van verlichting, met twee Aspöck Europoint III meerkamerachterlampen met geïntegreerde lengtedriehoeken, twee keer drie gele led-zijlampen, twee steellampen op rubber voet aan de achterzijde, twee witte led breedtelampen aan de voorzijde, twee kentekenlampen en twee werklampen aan de achterzijde.

1000 huurvoertuigen

In totaal bestaat de verhuurvloot van Kuijpers Group uit zo’n 1.000 voertuigen, waarvan 650 trailers. Dat zijn containerchassis, koeltrailers, schuifzeilentrailers en diepladers. Trucks, kastenwagens en bestelwagens worden eveneens ruimschoots ter verhuur aangeboden. Kuijpers zorgt voor een zo efficiënt mogelijke ondersteuning. Dankzij de eigen werkplaats en een goede inkoop van voertuigen en materieel, biedt Kuijpers Rental jong en fris materieel tegen een scherp tarief.

Multifunctioneel voor verhuur

De nieuwe Pacton containerchassis zijn voor een belangrijk deel ter uitbreiding, maar ook deels ter vervanging. Zij versmelten in het reeds bestaande verhuuraanbod van zo’n 200 containerchassis. Voor de verhuur moet zo’n chassis maximaal multifunctioneel zijn, alsook robuust, duurzaam en gemakkelijk in het benodigde onderhoud. Liefst 25 van de nieuwe Pacton-chassis zijn direct onder contract gezet bij een trouwe Kuijpers-klant. Die mag profiteren van het splinternieuwe Pacton-maatwerk.

Ron de Dreu verwacht in de toekomst vaker bij Pacton terecht te komen: “Ik kende Pacton reeds vanuit het verleden, maar voor Kuijpers Group was dit de eerste aanschaf bij de trailerbouwer. Het is een mooi en degelijk Nederlands product, dat stoelt op maatwerk en kwaliteit.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie