Volvo Road Cruiser komt naar Assen
| 12:01 | Truckstar Redactie

Posten Norge koopt Ekdahls Åkeri

Zweeds familiebedrijf nu in Noorse handen

Het bekende Zweedse transportbedrijf Ekdahls Åkeri uit Malmö is overgenomen door het Noorse staatsbedrijf Bring/Posten Norge (Noorse Post). Dat werd deze week bekend.

Ekdahls Åkeri is met 195 vrachtwagens, 520 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer 640 miljoen Zweedse kronen (circa 75 miljoen euro) een belangrijke speler op de Zweedse transportmarkt. De onderneming stond tevens bekend als het grootste Zweedse transportbedrijf dat nog in privé handen verkeerde.

Vanaf 1 december valt het bedrijf onder het Noorse Bring Cargo dat weer eigendom is van Posten Norge. Het bedrijf versterkt met de overname zijn positie in de Scandinavische transportmarkt flink. “Ekdahls Åkeri is een succesvol bedrijf met vakbekwaam personeel en een strategische positie binnen het Zweedse binnenlands transport. Door deze activiteiten op te nemen in ons eigen netwerk zijn we nog beter in staat om onze vele Zweedse industriële klanten te bedienen”, meldt Dag Mejdell, CEO van Posten Norge. 

Ekdahls Miljö
Ekdahls Åkeri werd gerund door broer en zus Ralf en Ingela Ekdahl. Ralf Ekdahl blijft na de overname nog wel aangesteld als directeur van het bedrijf. Daarnaast richt het duo een nieuw transportbedrijf op in het Zuid-Zweedse Skurup. Onder de naam ‘Ekdahls Miljö’ zal dit bedrijf zich vooral richten op het transport van afval.   

Ekdahls Åkeri werd in 1965 opgericht door Stig en Gunvor Ekdahl, ouders van eerdergenoemde Ralf en Ingela Ekdahl. Het bedrijf heeft vestigingen in de Zweedse steden Malmö, Landskrona, Borlange, Eskilstuna, Goteborg, Halmstad en Ljungby.

In Nederland is Ekdahls Åkeri vooral bekend van de Volvo FH16 Road Cruiser showtruck, die je in 2011 op het Truckstar Festival kon aanschouwen. Ralf Ekdahl meldt in de Zweedse pers dat die truck ondanks de overname gewoon prive-bezit blijft. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie