Pirelli Serie 02
| 14:44 | Bert Mateboer

Pirelli lanceert nieuwe truckband

Bandenfabrikant Prometeon Tyre Group heeft een nieuwe serie Pirelli truck- en trailerbanden gelanceerd. Deze nieuwe banden zijn het resultaat van vier jaar onderzoek en ontwikkeling, waarbij meer dan 2.500 banden zijn getest en er 180 miljoen testkilometers zijn afgelegd in Italië, Duitsland en Turkije.

Er zullen vijf verschillende soorten banden beschikbaar zijn voor zowel internationaal, regionaal en stedelijk transport als gebruik in de bouw. Alle banden hebben de 3PMSF wintermarkering, zijn voorzien van een RFID-sensor en zijn goedgekeurd door Europese truck- en trailerfabrikanten.

Duurzaam

De Serie 02 truck- en trailerbanden van Pirelli zijn ontwikkeld met technologische innovatie en duurzaamheid in gedachten. De nieuwe banden hebben een A-label voor brandstofefficiëntie, wat betekent dat ze minder brandstof verbruiken. Ze zijn ook gemaakt van duurzame materialen die de gezondheid van het fabriekspersoneel beschermen en het milieu minder belasten. Dit maakt de Serie 02 banden duurzamer, zowel tijdens de productie als in het gebruik, omdat ze de CO2-uitstoot verminderen en brandstof besparen.

De nieuwe Pirelli Serie 02 truck- en trailerbanden maken gebruik van verschillende innovatieve technologieën, zoals PROGEA, SHTB, SWITe, COBe, LEDB en SSRP. Deze technologieën verbeteren de veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de banden. Ze hebben ook een nieuw loopvlakprofiel dat zorgt voor een gelijkmatige slijtage en een beter kilometerrendement.

De Serie 02 banden zijn ontwikkeld door een werkgroep van 100 deskundigen uit de afdelingen onderzoek en ontwikkeling, marketing, logistiek en verkoop van Prometeon Tyre Group. Deze banden zijn de nieuwste ontwikkeling van Prometeon en maximaliseren de kostenefficiëntie voor de transportsector. Ze zijn geschikt voor lange afstanden, regionaal gebruik, trailers, stadsbussen inclusief elektrische en hybride aandrijving, en de bouwsector.

1 Reactie
  1. Al die zogenaamde innovatieve afkortingen lijken heel wat, maar zegt niemand iets. Net zo iets als micelair gezichtswater van L’oreal of hpx2 hars van Carrglass.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie