| 10:44 | Bert Mateboer

Ondernemers woedend over einde teruggaveregeling LNG

TLN en evofenedex zijn stomverbaasd over de plotselinge beslissing van het ministerie van Financiën om te stoppen met de teruggaveregeling voor LNG per eind 2018 wil. Dit bemoeilijkt de overstap naar bio-LNG en dupeert bedrijven die hun nek uitstaken door LNG-voertuigen te kopen.
Het is een verrassend besluit, omdat onderzoeksbureau Ecorys in opdracht van dat ministerie juist het advies gas de teruggaveregeling te verlengen

Regeling nodig voor CO2-reductie

Met het afschaffen van de regeling blokkeert het kabinet de overgang naar alternatieve brandstoffen die juist zo hard nodig zijn voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Er wordt nog wel ruimte geboden voor een aanschafsubsidie voor LNG-voertuigen, maar dat helpt de huidige gebruikers niet.

Koplopers LNG hebben het nakijken

De organisaties vinden het ronduit onacceptabel wanneer de koplopers in het goederenvervoer hiervoor nu de rekening gepresenteerd krijgen. Voor hen betekent het besluit dat halverwege de wedstrijd nu de spelregels ineens worden aangepast. De transportsector heeft koplopers in innovatie keihard nodig om de overgang naar groene logistiek mogelijk te maken. Deze aanpak kan ertoe leiden dat koplopers juist kopschuw gemaakt worden voor duurzaamheidsinitiatieven omdat de overheid hun inspanningen niet erkent. TLN en evofenedex zullen het besluit over de LNG-teruggaveregeling aan de orde stellen bij de ministeries van IenW en Financiën.

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie