| 10:42 | Bert Mateboer

Renault K 8×4 als grondzuigwagen

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft een Renault Trucks K 8×4 grondzuigwagen in gebruik genomen. Het is de vierde Renault voor het bedrijf, dat nu zes voertuigen in de vloot heeft.

“We rijden al bijna 35 jaar Renault. Het zijn prettige en mooie trucks: stabiel en robuust, wat zeker in terreinwerk een voordeel is”, aldus Danny Witlox, eigenaar van Witlox Wegenbouw & Groentechniek. Hij heeft zich met zijn bedrijf gespecialiseerd in onder meer wegenbouw, bestrating, riool- en grondzuigtechniek. Voor die laatste activiteit is nu een Renault Trucks K 8×4 aan het wagenpark toegevoegd. “Deze zuigwagen zetten we voornamelijk in om grond weg te zuigen in kruipruimtes, rond kabels en leidingen en rond boomwortels. De vraag naar deze techniek neemt toe omdat hierbij niet het risico bestaat dat kabels en leidingen beschadigd raken. Bij graven is die kans wel aanwezig.”

Beer van een auto

“Een beer van een auto”, noemt Witlox zijn nieuwste aanwinst. De truck heeft een 11-liter motor met een vermogen van 460 pk. Alles aan de Renault Trucks K is ontworpen om werkzaamheden en manoeuvres in alle terreinsoorten zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren, ook in de meest extreme situaties. “De stuurprecisie en de geringe draaicirkel zorgen voor uitstekende wendbaarheid”, zegt Danny Witlox. De truck is tevens voorzien van een high torque motor-PTO om de krachtige zuiginstallatie aan te drijven. Deze installatie werd opgebouwd door RSP in Duitsland.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie