Nostalgie op Facebook
| 11:56 | Truckstar Redactie

Nostalgie op Facebook

Wederom kwamen we iets moois tegen op Facebook.

Het gaat om de Facebook-pagina ‘Oude vrachtwagens uit midden Nederland‘. In de korte tijd sinds de oprichting zijn er honderden foto’s geüpload.

Inmiddels is daar ongeveer ieder transportbedrijf terug te vinden dat ooit heeft bestaan in en rond de provincie Utrecht. Bekende namen zijn Van Bentum uit Woudenberg, Van Klooster uit Bussum (nu Almere) en Van Reenen uit Barneveld.

Ook minder bekend
Minder bekend is bijvoorbeeld transportbedrijf Centropa uit Amersfoort. Dit ging enkele jaren geleden op in het van oorsprong Nijkerkse transportbedrijf Van den Brink, dat nu in Zeewolde gevestigd is. Ook van deze bedrijven zijn er diverse foto’s te vinden.

De pagina heeft een enorm aantal foto-albums, gesorteerd op bedrijf. Dus mocht je je ’s avonds een keertje vervelen, en je kunt je dat ene transportbedrijf herinneren van om de hoek bij je ouders vroeger, dan is kans groot dat er foto’s van te vinden zijn. Daarnaast is er genoeg ander oud moois te zien.

Inmiddels heeft de pagina bijna 1.900 ‘likes’ en dat zullen er snel meer worden.

1 Reactie
  1. Goede morgen,een vraag was de E.T.S. Afkorting van Europese Trekker Cervice ook een onderdeel van Centropa ze zaten op de Boompjes in Rotterdam,zie marktplaats onder 1/50 modellen Scania een foto van toen,ik heb als charter voor gereden,mvg Rien.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie