Floor
| 08:59 | Rik Werner

Baets wil nooit meer kantelen met een widespread asstel van Floor

Baets Handel en Transport uit Kelpen-Oler werkt sinds kort met twee nieuwe Floor S-Line aanhangwagens voor afzetbakken. Ze zijn geleverd door Pacton Trailers uit Ommen. De aanhangwagens zijn voorzien van een widespread asstel. Dat moet kantelen uitsluiten.

Directeur Marc Baets van Baets zegt vanaf nu alleen nog maar met widespread asstellen onder zijn aanhangers te willen opereren. ,,We hebben éénmaal meegemaakt dat een aanhangwagen kantelde op de snelweg, door dat het losgestorte materiaal in een container zich vooral aan één kant bevond. Daarom werken we vanaf nu uitsluitend met widespread.’’

Laagregeling

De nieuwe aanhangwagens van het type FLA-9-18 uit de S-Line hebben een lengte van 7,20 meter en een breedte van 2,47 meter. Het BPW-luchtveerstel omvat drie assen met schijfremmen, met een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. De vooras en het asstel zijn voorzien van een laagregeling, om het chassis te laten zakken tijdens het overzetten van een container. De voorste as van het tandemstel is voorzien van een aslift, volautomatisch via EBS, met tevens een optie om het systeem uit te schakelen.

Losgestort

De nieuwe aanhangwagens worden ingezet voor het transport- en het handelsbedrijf van Baets. De inzet betreft het vervoer van containers voor losgestort schroot, papier en kunststoffen. Dat gebeurt vanuit diverse locaties in Duitsland en België.

Lees ook: Heerschap trekt zware machines met nieuwe Floor-aanhangwagen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie