wensdag
| 17:53 | Arjan Olsthoorn

Noah4All wensdag voor chauffeur Cor

Afgelopen weekend verzorgde Stichting Noah4All een mooie wensdag voor Johan Veenhof. Hieronder een verslag van team Noah4All.

Voor de meeste van ons een simpel iets, je pakt een auto of een fiets en je rijdt er naar toe, maar voor onze Noah4All gast Cor ligt dat toch iets anders. Hij is een echte Katwijker, mocht daar de LTS doorlopen en moest toen direct aan het werk. De visserij riep maar het was niet helemaal het beroep wat hij wilde. Rijden daarentegen vond hij wel leuk, klein beginnen om groot te eindigen. Alle sectoren doorlopen, van bulk naar veevervoer, met varkens naar Italië, om met kleding te eindigen vanwege gezondheidsproblemen.

Vroeger was alles beter

Hij heeft ze wel, de verhalen van vroeger. Hete zomers, kleine cabines en gas geven, dat was het motto van toen. Hij denkt er vaak aan, toen was voor Cor wel degelijk alles beter, genieten van de ritten en het vak, maar zijn gezondheid gaf hem dat geluk niet meer. Cor zit in de reservetijd van zijn reservetijd, een medisch wonder of een keiharde vechter, u zegt het maar. De Katwijkse roots helpen hier wel degelijk in.

Laatste wens

Zijn verzorger Astrid hoort vaak de verhalen aan, samen met zijn vrouw Corry praten ze er regelmatig over, hij zou het zo graag nog één keer willen beleven. Zo kwamen zij bij Noah4All uit en stuurde de wens in, tijdens het intakegesprek kwam naar voren dat de Noah4All wenstruck moest worden ingezet. Cor is al een tijd uit het chauffeursvak, sinds 2000 kampt hij met ernstige gezondheidsproblemen. Collega’s om de rit mee te rijden moesten wij uit onze pool halen.

Noah4All wenstruck

Het verzamelen deden wij bij Car en Truckwash Alphen, koffie was vers en het weer was opperbest. Onder begeleiding van Cock reden wij naar het huis van Cor toe en bij zijn huis aangekomen stond de familie buiten te wachten. Cor was een beetje tegendraads, “wat mot dat, ik ga niet mee”, zei hij. Totdat zijn verzorgster uit de wenstruck stapte. Als een blad aan de boom draaide hij om en kwam er een glimlach op het gezicht van Cor. De klep werd neergelaten en Cor reed in de rolstoel zo achter zijn favoriete plekje, de chauffeursstoel.

Zeeman

Het bescheidde konvooi reed onder toezicht van de buurt uit Alphen weg, een brede glimlach op het gezicht van Cor liet ons weten dat missie 1 al geslaagd was. Cor zijn laatste werkgever was Zeeman en toen wij uit Alphen wegreden sloot er bij puur toeval een trekker van Zeeman bij het konvooi aan. Bij de stoplichten werd de chauffeur daarvan geïnformeerd dat er een oud collega van hem in de wenstruck zat, en met een mooie toetergroet namen wij afscheid van zijn voormalige werkgever.

Het gevoel van asfalt

De eerste kilometers over het asfalt werden gemaakt en het gevoel was daar weer, hij genoot net zoals toen hij nog zelf reed. Via de afrit Hoofddorp reden wij in de richting van de A44 om naar Katwijk toe te rijden. Visje eten op de boulevard en graag in stijl, nou dat weten wij wel hoe je dat moet regelen.

Bij het binnenrijden van Katwijk trok het konvooi direct de aandacht, de boulevard was missie 2, maar door een groot evenement konden wij de boulevard niet helemaal afrijden. Halverwege moesten wij draaien en dat vond hij ook prachtig. “Nauwe straatjes, praat mij er niet over. Bij Zeeman deed ik niet anders”, zegt Cor. Mooi toch, om het gevoel van het chauffeursvak direct weer door zijn aderen te laten stromen, dat is de missie van Noah4All.

Visje op het strand

De trucks werden geparkeerd achter bij de KNRM en wij gingen ons opmaken voor de lunch aan het strand. De glimlach was er weer. Bij Strandpaviljoen Willy Noord kwam daar toch het gevraagde visje op het bord van Cor en daar genoot hij van. Cor is een bikkel en een vechter en wilde nog één keer op de boulevard een ijsje eten, na het nemen van een paar foto’s gingen wij de boulevard op. Genietend van de zee en het ijsje was de missie wel geslaagd, en moesten wij wel huiswaarts.

Afscheid

De groepsfoto werd nog snel geschoten want de energie van Cor raakte snel op. Genieten van de terugreis deed hij nog wel, maar met het asfalt dat onder hem door zoefde deed hem de rust geven waarop hij hoopte. Zo kon hij het asfalt los laten. Bij het afscheid zij hij nog wel: “Wij komen elkaar nog wel eens tegen”, en juist dat zijn de woorden van een vechter. Onze trotse gast van deze wens, chauffeur Cor uit Katwijk.

Wij danken iedereen die aan deze Noah4All dag heeft meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk.

Heeft u ook een wens die met de doelgroep te maken heeft, kijk op de website van Stichting Noah4All en vul daar het inschrijfformulier in. Verras diegene met een dag temidden van hun collega’s, familie en vrienden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie