elektrische koeltrailer
| 14:00 | Bert Mateboer

Nieuwe volledig elektrische koeltrailer voor DJMiddelkoop

DJMiddelkoop, logistiek dienstverlener in pharma- high value- en general cargo airfreight, zet een volgende stap in de richting van duurzaamheid met de introductie van hun nieuwe elektrische koeltrailer. Deze toevoeging aan de vloot benadrukt hun toewijding aan milieuvriendelijke bedrijfsvoering en het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

De elektrische koeltrailer wordt toegevoegd aan de al eerder geleverde volledig elektrische trekker waardoor er een 100% elektrische, trekker en trailercombinatie ontstaat. Een configuratie die behoorlijk uniek is. Deze trailer zal ingezet worden in het temperatuur gecontroleerde transport van farmaceutische luchtvrachtzendingen.

Deze trailer is ontworpen met de nieuwste technologieën op het gebied van elektrisch vervoer. Met geavanceerde batterijtechnologie en een efficiënt energiemanagementsysteem kan de koeltrailer lange afstanden afleggen op één enkele oplaadbeurt. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen, maar ook aan lagere operationele kosten voor het bedrijf.

Energie-as

De koeltrailer stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat bijdraagt aan schonere lucht en een gezonder milieu. Ideaal in combinatie met de volledig elektrische trekker voor emissieloos transport. De elektrische aandrijving van de koelmotor resulteert in minder geluidsoverlast, wat vooral belangrijk is in stedelijke gebieden en ’s nachts tijdens leveringen.

Het voertuig is voorzien van geavanceerde monitoringssystemen die real-time gegevens verzamelen over prestaties, energieverbruik en temperatuurregeling, waardoor DJMiddelkoop efficiëntie kan optimaliseren. Stroom wordt tijdens het rijden via de VALX E2! HD energie-as opslagen in de accu’s om de Carrier Vector eCOOL te voorzien van elektriciteit.

Inzetbaarheid verbreden

DJMiddelkoop zet zich in om een actieve rol te spelen in de transitie naar duurzaam transport en het verminderen van de impact van hun activiteiten op het milieu. Met deze nieuwe elektrische trekker en volledig elektrische koeltrailer dragen ze bij aan de grotere inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan en een meer duurzame toekomst te creëren. Het bedrijf verwacht dat deze investering niet alleen hun inzetbaarheid zal verbreden, maar ook als inspiratie zal dienen voor anderen in de sector om soortgelijke stappen te zetten naar duurzaamheid.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie