Nieuwe rijstroken op A28 Amersfoort
| 17:36 | Truckstar Redactie

Nieuwe rijstroken op A28 Amersfoort

Rijkswaterstaat heeft deze week nieuwe spits- en weefstroken op de A28 bij Amersfoort opengesteld.

De stroken sluiten aan op de verbreding tot drie rijstroken per richting vanaf Utrecht. De hardnekkige files bij Amersfoort zouden nu grotendeels verdwenen moeten zijn.

Dat is een opluchting voor chauffeurs die geregeld vanuit het noorden of oosten de Randstad inrijden en weer terug. Ook branche-organisaties TLN en EVO zijn gelukkig met de wegaanpassing. De files kostten namelijk niet alleen rij-uren, ze kostten ook veel geld en behoorden tot de duurste files voor het goederenvervoer in Nederland.

Het uitbreiden van de wegcapaciteit van de A28 bij Amersfoort zal echter niet alle problemen rond knooppunt Hoevelaken oplossen.

De volgende stappen zijn daarom het verbreden van de A28 tussen Leusden en Nijkerk, het verbreden van de A1 tussen Bunschoten en Barneveld en het aanpassen van knooppunt Hoevelaken.

Vertraagd

Die plannen zijn helaas vanwege een bezuinigingsronde met twee jaar vertraagd. Ook vertraagd is daarmee het weer mogelijk maken om de afrit Hoevelaken te gebruiken komende uit de richting Amsterdam.

Daarnaast zijn TLN en EVO teleurgesteld dat er tussen Utrecht en Amersfoort geen verzorgingsplaats aangelegd kan worden. De organisaties hadden daar op aangedrongen. Onze Oost-Europese collega’s parkeren geregeld op de vluchtstrook om hun drie kwartier te maken, maar ook Nederlandse chauffeurs komen op het traject geregeld in de problemen met hun rijtijd.

Afbeelding: Google Maps

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie