Nieuwe Renault?
| 12:11 | Truckstar Redactie

Nieuwe Renault?

Is dit de nieuwe Renault Magnum?

Op de Noord-Zweedse winterwegen worden regelmatig gecamoufleerde testtrucks gespot. Afgelopen jaar waren dat de nieuwe Actros en de opvolger van de Volvo FH. Nu werden er twee nieuwe trucks gespot waarvan niet helemaal duidelijk is om welk merk het gaat.

Op Frans kenteken
De kentekens van beide heftig gecamoufleerde trucks lijken Frans en daaruit zou je af kunnen leiden dat het om Renaults gaat. Mercedessen zullen het in ieder geval niet zijn en ook de Volvo’s zien er – in camouflage – anders uit. Overigens weten we dat Renault ook gebruik gaat maken van de nieuwe Volvo-cabine. Op de onderste foto is een lagere variant te zien, a la Volvo FM.

Wat DAF betreft, hun Euro 6-XF105 wordt een facelift van de huidige XF105, die op geen enkele manier lijkt op de deze trucks. Dan blijven Iveco, MAN en Scania over. Die laatste heeft haar huidige cabine klaar voor Euro 6, die zijn al te koop zelfs, dus ook Scania valt af. Van Iveco verwachten we dat ze met een opvolger van de Stralis komen zoals de Glider, die dit jaar bekend wordt gemaakt. De Glider is geen nieuwe cabine aangezien een geheel nieuwe Iveco nog een paar jaar op zich zal laten wachten.

Dan zou het dus om een MAN kunnen gaan, maar de Franse kentekens wijzen toch meer op Renault. Aan een ieder die deze trucks tegenkomt in ieder de geval de vraag: maak een foto en stuur ze naar onze redactie!

Foto’s: Odd-Harald Olsen  –  Bron: Tungt

Nieuwe Renault?

2 Reacties
  1. De spiegels aan de zijkant en de vooruit doen me ook denken aan een nieuwe magnum , mogelijk met nieuwe naam . En de kleinere cabine variant zou mogelijk een opvolger voor de premium kunnen zijn maar dan ook met nieuwe naam .Een beetje zoals de actros familie ,1 naam en dan verschillende cabine varianten van klein naar groot . Benieuwd als het renault betreft of ze samen of eerder/later dan volvo komen met hun nieuwe

  2. Het nieuwe model van scania word pas tegen 2017-2018 verwacht komt van een bron uit scania zelf, V8 motor op euro 6 tegen 2013-2014, de foto hier doet mij vermoeden dat het een MAGNUM is aan de lichten en cabine te zien

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie