Mooij reageert op uitspraak
| 15:40 | Truckstar Redactie

Mooij reageert op uitspraak

Directeur Nico Mooij van Mooij Transport Service reageert op de uitspraak van de kantonrechter in Roermond en zegt dat deze geen verrassing was.

“Daar hadden we al rekening mee gehouden”, verklaart Mooij. “Niet dat wij ons bewust waren dat deze constructie niet juist zou zijn. Wij hebben ons in het verleden goed laten informeren wat de mogelijkheden waren, en hebben deze benut. Dit blijkt ook uit de uitspraak, want wij worden niet veroordeeld tot nabetaling, echter alleen tot betaling van de gedeelde kosten van het proces.”

Ontslag
Maar dit betekent niet dat Mooij nu de Poolse chauffeurs gaat betalen volgens de Nederlandse cao, zoals de rechter bepaald heeft, integendeel: “Helaas zullen we van deze groep chauffeurs, waarvan enkele vele jaren voor ons gewerkt hebben afscheid moeten nemen”, aldus Mooij. Het bedrijf zal zich wel inzetten de mensen ergens anders aan de bak te helpen.

‘Over de rug van een kleine speler’
Mooij heeft zelf geen interesse om in hoger beroep te gaan, ook al ziet zijn advocaat, Han Vallenduuk wel kansen. Mooij: “De FNV heeft zijn doel bereikt, over de rug van een kleine speler op de markt. Ook de publiciteit en stemmingmakerij is niet bevordelijk om daarnaast nog je gewone zaken te regelen.”

Maar er hebben zich inmiddels geïnteresseerden gemeld bij Mooij die net als Vallenduuk brood zien in de zaak en graag in hoger beroep willen. Mooij gaat daarover met Vallenduuk in overleg.

Verkeerd beeld
Bovendien vindt Mooij dat er een verkeerd beeld is ontstaan: “Door de vele faillisementen en vreemde manoeuvres die vele ondernemers in deze branche moeten maken om het hoofd boven water te houden, wordt er vaak een verkeerd beeld gevormd door de buitenwacht.”

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie