Mol Cargo
| 09:31 | Arjan Olsthoorn

Mol Cargo overgenomen door Oostenrijkse Lagermax

Het Oostenrijkse Lagermax Logistics neemt Mol Cargo uit Tiel over. De overname gaat met terugwerkende kracht per 1 juli van dit jaar in. Lagermax is deels gespecialiseerd in autotransport en kan met de tweewielerlogistiek van het Nederlandse transportbedrijf haar portfolio uitbreiden.

Mol Cargo heeft het hoofdkantoor in Tiel en een andere locatie in de haven van Rotterdam. Er is ook een vestiging in Gent. Mol Cargo heeft ongeveer 120 mensen in dienst. Het bedrijf beschikt over meer dan 50.000 m² opslag- en logistieke ruimte en verzorgt West-Europese transporten met een eigen vloot.

Sterker de toekomst in

“Met deze overname versterken we de succesvolle logistieke tak van Lagermax en breiden we het Europese netwerk verder uit”, zegt Alexander Friesz, CEO van de Lagermax Group. “De overname is voor beide bedrijven de juiste stap om onze klanten samen nog beter van dienst te kunnen zijn. Mol gaat samen met Lagermax sterker de toekomst in”, voegt Crijn Mol, managing director van Mol Cargo, toe.

Speciaal voor de motorfietslogistiek ontwikkelde het bedrijf een transportsysteem met speciale megatrailers, waardoor motorfietsen en scooters niet meer in pakketten vervoerd hoeven te worden. Het ruimtebesparende systeem maakt het mogelijk om tot 36 motorfietsen of 80 scooters per order te vervoeren.

Tweewielerlogistiek

Mol Cargo blijft voorlopig een sterk merk in de tweewielerlogistiek. De directie van het bedrijf en alle medewerkers blijven aan boord. In 1987 begon men met het vervoer van tweewielers. Dit transportsegment groeide gestaag door de decennia heen en werd een specialiteit van Mol Cargo. Het bedrijf bedient bekende klanten zoals Honda, Harley-Davidson, Suzuki, Kawasaki, BMW-Motorrad, BRP (Bombardier) en Ducati en genereerde in 2021 een omzet van meer dan 18 miljoen euro.

Met de overname breidt de Lagermax Group zijn bedrijfsnetwerk uit tot in totaal 14 Europese landen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie