eActros LongHaul
| 13:19 | Arjan Olsthoorn

Mercedes-Benz onthult eActros LongHaul-truck in september

De batterij-elektrische eActros LongHaul-truck voor internationaal transport zal dit jaar de highlight zijn van Mercedes-Benz Trucks op de IAA Transportation in september in Hannover.

De fabrikant kondigde de 40-tons truck in 2020 aan en presenteert precies twee jaar later voor het eerst het ‘concept-prototype’. De eActros LongHaul die op de IAA wordt getoond, biedt een voorproefje van de designtaal van het serievoertuig. De trekker maakt ook deel uit van de testvloot. Men is nu bezig om de eerste prototypen intensief te testen en nog dit jaar gaan de Duitsers de elektrische truck ook op de openbare weg testen. Komend jaar zullen bijna serierijpe prototypen bij klanten voor praktijktests worden ingezet. De serieproductie is gepland voor 2024. Op één acculading heeft de eActros LongHaul een actieradius van circa 500 km. De eTruck maakt het zogeheten Megawatt Charging mogelijk.

Meer elektrisch nieuws

Naast de eActros LongHaul zal Mercedes-Benz Trucks op de IAA nog meer nieuwe batterij-elektrische trucks presenteren. In de fabriek in Wörth produceert de truckfabrikant sinds oktober 2021 de eActros voor zwaar distributietransport in serie. In juli volgt de eEconic voor gemeentelijk gebruik. Mercedes-Benz Trucks streeft ernaar om het aandeel van lokaal CO2-neutrale nieuwe voertuigen in Europa tegen 2030 te verhogen tot meer dan 50 procent.

Lees ook: Na ruim 2 miljoen km neemt Roland afscheid van zijn Axor

‘Volgende mijlpaal’

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks: “De elektrificatie van het internationaal transport is de volgende mijlpaal op onze weg naar CO2-neutraliteit. Als batterij-elektrisch voertuig moet de eActros LongHaul rendabel zijn voor onze klanten. Mijn team en ik kijken ernaar uit om deze innovatieve truck in september aan onze klanten en het publiek te presenteren.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie