Massage Dag van de Vrachtwagenchauffeur
| 09:12 | Arjan Olsthoorn

Massage tijdens Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Op donderdag 8 december worden chauffeurs getrakteerd op een massage tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. In een tot massagesalon omgebouwde vrachtwagen organiseren Profile en bandenfabrikant Goodyear tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur de ‘Fitstop’. Een team van masseurs staan klaar om chauffeurs onder handen te nemen, zodat ze daarna weer fit de weg op kunnen. 

“Net als in de autosport is het voor de vrachtwagenchauffeur van belang om fit en alert de weg op te gaan. Deze dag zorgen wij niet alleen voor de banden, maar ook de chauffeur maken we fit voor z’n volgende rit,” aldus Herrold Boerma Directeur Truck Profile Nederland. Naast de massage krijgen de chauffeurs bij het BP-tankstation waar de ‘Fitstop’ staat een gratis gehaktbal. Zo kan de chauffeur niet alleen ontspannen, maar ook met volle maag weer op pad gaan.

Belangrijk

“Het belang van de sector is ontzettend groot: eerder dit jaar hebben we in onder meer Groot-Brittannië al kunnen zien dat een tekort aan vrachtwagenrijders leidt tot lege winkelschappen en paniek bij de kopers. Ook in Nederland is het belangrijk nu aandacht aan de sector te geven, want de schaarste aan bestuurders leidt al tot vertraagde leveringen van bestellingen en extreem stijgende leverkosten. Vrachtwagenchauffeurs zijn essentieel voor de Nederlandse economie, maar veel jongeren zijn zich niet bewust van de kansen die er voor ze liggen in de vervoersbranche.”

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur is ook bedoeld om nieuw talent te enthousiasmeren voor het werk en om juist de trage bevoorrading in de toekomst te voorkomen. Tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur is een jaarlijks terugkerend evenement op de tweede donderdag van december. In het hele land worden op diverse plekken acties georganiseerd om de vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor hun inzet. De ‘Fitstop’ van Profile is te vinden op het terrein van BP Lingehorst, aan de Rijksweg A2 in Beesd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie