| 08:58 | Bert Mateboer

Marga vijftig jaar uitbaatster van De Tweede Steeg

Marga van Hamersveld was achttien jaar toen ze samen met haar man chauffeurscafé De Tweede Steeg in Hoevelaken overnam. Dat is deze maand vijftig jaar geleden. In die vijftig jaar is er in Nederland heel veel veranderd, maar De Tweede Steeg bleef De Tweede Steeg.

Hoewel er uiterlijk wel een paar dingetjes aan het restaurant veranderden, bleef het karakter altijd hetzelfde, namelijk een tweede thuis voor de chauffeurs. “Dit is een plek waar mensen altijd zichzelf kunnen zijn”, aldus Marga. “Je hoeft je hier niet beter voor te doen dan je bent, je hoeft ook niet overdreven beleefd of aangepast te doen: je kunt hier zijn zoals thuis. Dat vind ik één van de mooie dingen: dat de mensen kunnen zeggen wat ze willen en dat wij ook kunnen zeggen wat we willen, maar wel op een leuke manier. Dat is ook de reden dat ik het zolang heb volgehouden.”

De Tweede Steeg

Chauffeurscafé De Tweede Steeg in Hoevelaken is een begrip in Nederland.

Chauffeurscafé De Tweede Steeg bestaat sinds 1926, al bijna honderd jaar dus. De oma van Marga’s toenmalige echtgenoot begon de zaak als pension, met één kamer. Tegenwoordig is het één van de populairste wegrestaurants in Nederland, met een parking die avond aan avond bomvol staat. Er is plek voor negentig trucks.


Roadcard koffieactie

Heb jij een Truckstar-abonnement met Roadcard, dan hebben wij goed nieuws voor jou. Truckstar is een samenwerking aangegaan met maar liefst 19 wegrestaurants/chauffeurscafés. Op vertoon van jouw Roadcard ontvang je voortaan een tweede kop koffie gratis. Klik op onderstaande afbeelding voor de deelnemende bedrijven.

18 Reacties
 1. Gefeliciteerd en nog velen jaren
  Als wij van huis naar het noorden gingen deden we daar altijd een bakkie
  ‘S morgen kwam er een man die moest een soepkom vol knaken hebben voor de trekkast als de kom leeg was ging hij weg
  Had hij niets ging er gauw een ander achter want die dacht misschien heb ik de pot wel 😂😂😂🤭

 2. Van harte gefeliciteerd Marga wat hebben we vele uurtjes bij jullie geweest heerlijk gegeten en gedronken en veel plezier gehad met de collega’s Doornbos bedankt marga

 3. Ja Marga je mag best wel eens even in het zonnetje gezet worden , altijd welkom gevoeld als je binnenkwam en met collega s even vergaderen op de zaterdag werd er even geschoven en klaar , ja douches en eten altijd goed nooit lang wachten het lijkt net of je het onderweg al besteld had , een krantje en een glimlach , gewoon een Top gastvrouw en een Top tent en blijf a u b zo !!! en de felicitaties he 😉 bedankt !!!

 4. Een begrip onder de chauffeurs wij zijden altijd als we van vroomshoop vertrokken we gaan even koffie drinken bij de peuk in Amersfoort iedereen wist dan waar we over spraken. Nog van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Mooi hoor, succes voor in de toekomst.

 5. Kwam hier altijd op vrijdag avond na dagje vis rijden snel van Urk richting Zeeland om half 10 Belle dat het later werd kon je nog om 11 uur even wat eten
  Vriendelijk personeel en gastvrouwen en lekker eten voor een goede prijs top tentje

  Groetjes van de jongens van de Gruiter ( visboer Middelburg)

 6. Goed,Lekker en genoeg en Gezond eten is het bij Jullie vooral de gebakken lever is een must ben nu afgekeurd maar kom nog steeds eten als ik in de buurt ben ook de Boerenomelet is Grandioos Ga zo door Proficiat

 7. Hier kom ik graag en al meer dan 30 jaar als ik in de buurt ben.Prima eten en douches , niks mis mee! Hier is er begrip voor de behoefte van chauffeurs en word er een goede service geboden .
  Bedankt en ga zo door.
  Martin

 8. Gefeliciteerd op naar de volgende 50 heb er vaak gezeten in de de vries kaas Transport tijd perfect eten altijd gezellig personeel.
  Als het weer mag komen we met het gezin eten

 9. Beste Marga allereerst van harte gefeliciteerd met dit jubileum en uiteraard ook het personeel.
  De jaren dat ik bij Frans Maas gereden heb is de tweede steeg altijd een soort van tweede thuis voor mij geweest en ik denk dat vele collega’s er net zo over denken. Het was er altijd gezellig en het eten is er top, oprecht voor mij de beste truckstop van Nederland.

 10. Marga en het personeel een eenheid die je maar sporadisch tegen komt en waar menigeen zich thuisvoelde. Altijd bomvol en maar toch respect voor elkaar Onder het eten de wagen toch even naar voren trekken als dat moest, en dat zonder gemor. De lokatie Schoon zowel van binnen als van buiten. Het eten uit de kunst, bediening, als je je gedroeg als een koning werd je als een koning bediend.Gesprekken , openhartig en als er tijd was ook diepgang. Marga en de rest , Bedankt voor alles Roelof Rodenhuis , Frans-maas.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie