Sustainable Truck of the Year 2022
| 16:36 | Arjan Olsthoorn

MAN TGX verkozen tot ‘Sustainable Truck of the Year 2022’

De MAN TGX is verkozen tot Sustainable Truck of the Year 2022 in de categorie trekker-oplegger. MAN nam de prijs in ontvangst tijdens de Italiaanse beurs Ecomondo. Eén van de meest toonaangevende beurzen voor duurzame en regeneratieve circulaire economie in Europa.

De jury, die bestaat uit internationale vakjournalisten, prees de TGX 18.510 als bijzonder brandstof-besparend, efficiënt en milieuvriendelijk. De nieuwe award is één van de vele internationale prijzen die MAN’s nieuwe vrachtwagengeneratie sinds de marktintroductie in februari 2020 al heeft gewonnen, waaronder de prestigieuze titel ‘International Truck of the Year 2021’.

Belangrijke onderscheiding

“Deze nieuwe onderscheiding is voor ons bijzonder belangrijk. Omdat het een waardering is voor onze focus op milieuvriendelijke en duurzame transportoplossingen die de veeleisende dagelijkse activiteiten van onze klanten zo eenvoudig, veilig en efficiënt mogelijk maken”, aldus Göran Nyberg, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Sales and Customer Solutions bij MAN Truck & Bus.

De competitie ‘Sustainable Truck of the Year’ is opgezet door het Italiaanse tijdschrift ‘Vado e Torno’. Dat is gespecialiseerd in duurzaam transport. De nadruk ligt hierbij op duurzaamheidsinnovaties voor het vrachtvervoer. De felbegeerde prijs is uitgereikt in drie categorieën – trekkers, distributietrucks en bestelwagens – op basis van een gedetailleerd evaluatieconcept voor duurzaamheid en efficiëntie.

Jury: ‘MAN legt lat hoger’

Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de vermindering van de emissies. Maar ook met andere aspecten van de impact van het voertuig op het milieu, de veiligheid en de levenskwaliteit voor mens en omgeving. Er wordt ook gekeken naar de duurzaamheid van de volledige productiecyclus en aspecten op het vlak van het gebruikscomfort. De jury over de keuze voor de MAN TGX 18.510: “De nieuwste generatie van de MAN TGX heeft de lat qua kwaliteit en efficiëntie hoger gelegd. De verder verfijnde aerodynamica verbetert de luchtstroming voor een lagere luchtweerstand, wat resulteert in brandstofbesparing en lagere emissies. De beproefde 12,4-liter motor met 510 pk in combinatie met de TipMatic-transmissie levert zijn prestaties op efficiënte wijze. De comfortabele en functionele cabine is zo ontworpen dat chauffeurs zich altijd thuis voelen, of ze nu rijden of ontspannen.”

Sustainable Truck of the Year 2022

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie