ABB E-mobility
| 08:37 | Bert Mateboer

MAN en ABB E-mobility kondigen ontwikkelingssamenwerking aan

MAN Truck & Bus en ABB E-mobility hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van de strategische overeenkomst is om nog nauwer samen te werken, specifiek op het gebied van ontwikkeling.

In een unieke zet binnen de vrachtwagenindustrie bundelen MAN en ABB E-mobility hun krachten in een driejarige samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Thomas Nickels, Senior Vice President Engineering bij MAN, benadrukt het belang van deze samenwerking, waarbij de focus ligt op vertrouwen, transparantie en het ontwikkelen van producten en standaarden specifiek gericht op de eisen van de bedrijfswagenindustrie.

Megawatt laden

Deze samenwerking komt tot uiting in het streven naar het megawatt laadsysteem (MCS), een cruciale stap voor duurzaam en efficiënt zwaar goederen- en personenvervoer over lange afstanden. Nickels benadrukt de noodzaak om samen te werken met verschillende industrieleiders om het megawatt-bereik te bereiken en de uitdagingen van nieuwe technologieën aan te pakken. Door de alliantie met ABB E-mobility kunnen ze sneller standaarden realiseren en de acceptatie van deze nieuwe technologie bevorderen.

De uitdagingen in deze samenwerking omvatten het vaststellen van de ISO15118-20 communicatiestandaard en het ontwikkelen van nieuwe manieren om signalen over te brengen. Megawatt-laden vereist een basis van Ethernet-communicatie, een primeur in de elektromobiliteit. De focus ligt op software- en interoperabiliteitstests om betrouwbare producten te ontwikkelen in een opkomende marktomgeving.

Reissector

Belangrijk is de toewijding aan de klantervaring. De samenwerking richt zich niet alleen op interne ontwikkeling van laadstations, voertuigen en software, maar ook op het bieden van overtuigende laadprestaties en betrouwbare technologie. Floris van de Klashorst, Senior Vice President Products & Hardware Platforms bij ABB E-mobility, benadrukt het doel om tegen 2025 een product op de markt te brengen dat voldoet aan de eisen van de logistieke sector.

Van de Klashorst benadrukt ook de bredere toepassing van MCS in de reissector, zoals campers en touringcars, wat extra uitdagingen en veranderingen in gebruikersgedrag met zich meebrengt. De ontwikkelingsafdeling staat voor de taak om een concept te ontwikkelen voor de interactie tussen MCS en CCS, met aandacht voor ruimte, energievoorziening en netuitbreiding.

Deze baanbrekende samenwerking gaat echter verder dan de logistiek, en ABB E-mobility ziet toekomstige toepassingen in de reissector. Als wereldleider op het gebied van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, is ABB E-mobility vastberaden om een duurzamere en grondstofzuinigere toekomst van mobiliteit mogelijk te maken.

ABB E-mobility

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie