controle
| 14:12 | Truckstar Redactie

Magneet ontdekt bij controle

Bij een transportcontrole in Groningen onlangs werden 28 vrachtauto’s en chauffeurs gecontroleerd. De aandacht ging vooral uit naar de tachograaf en eventuele fraude daarmee.

Er werden zeven buitenlandse en 21 Nederlandse trucks van de weg geplukt en geïnspecteerd. Bij één van de Nederlandse auto’s werd een magneet aangetroffen op de sensor van de versnellingsbak. Bovendien bleek dat de betreffende chauffeur zijn digipas helemaal niet gebruikte. Hij kreeg een boete van 1540 euro.

Van een andere truck bleek de verzegeling van de digitale tachograaf te zijn verbroken. Dit leverde een boete op van maar liefst 2200 euro. Een andere chauffeur reed op de pas van een collega, wat ook resulteerde in een boete. 

Technische gebreken
Verder werden zes bekeuringen uitgedeeld voor versleten banden, vier voor het overschrijden van de maximale voertuiglengte, twee voor te hoog zijn, twee voor afgebroken schokbrekers en drie voor defecte veerstroppen.

In negen gevallen moesten de gebreken direct verholpen worden, of ongedaan gemaakt worden, zoals de te lange ladingen.

Van de 21 Nederlandse trucks waren tien in overtreding. Van de buitenlandse trucks waren er vier in overtreding.

De controle werd gehouden nadat de politie verschillende meldingen had ontvangen over gerommel met de tachograaf. Aan de controle werkten ook mee: De RDW, de IVW en medewerkers van de bedrijven CASU en AXXIA.    

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie