| 14:31 | Bert Mateboer

LAG Trailers presenteert nieuw 45-voets containerchassis

LAG Trailers lanceert een nieuw type 45-voets containerchassis dat 400 kilo lichter is dan zijn voorganger. Michel Verscheure Transport nam de proef op de som en kocht rechtstreeks een serie van zes stuks aan.

Met economische rentabiliteit als uitgangspunt zocht het Limburgse ontwerpteam de technische grenzen op. Ingenieur Kim Vanderhoven vat de werkwijze kort samen: ‘Het doel is steeds om de gebruikskosten voor de vervoerder te verminderen. Wij zoeken hiervoor naar een juiste balans tussen ontwerp, onderhoudsgemak en productieprocessen”.
Volgens LAG Trailers weegt het voertuig nu 3.450 kilo. Ook zijn de doorlooptijden sterk verminderd, waardoor er beter kan ingespeeld worden op schommelingen in de markt. LAG biedt bij dit type ook de optie tot galvaniseren aan.

Ervaring op de baan

Michel Verscheure Transport heeft van het nieuwe model een serie van zes trailers aangekocht voor het transport van 45-voets containers. De uitvoering met zwanenhals is bedoeld voor het vervoer van wisselbakken en 45-voets CPC swop bodies  tunnel. De keuze viel bij dit lichtgewicht chassis op een uitrusting met aluminium velgen en boutbare onderdelen van geanodiseerd aluminium.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie