| 16:46 | Jasper Egberts

Laat op tijd je Code 95 bijschrijven

Op 10 september loopt de Richtlijnperiode af voor Code 95. Laat die datum niet voorbij gaan en schrijf je nascholingspunten op tijd bij op je rijbewijs.

Laat je vóór 10 september je Code 95 bijschrijven op het rijbewijs, dan tellen alle trainingen die je hebt gevolgd in de periode van 1 maart 2009 tot en met 9 september 2016, mee voor het totale aantal nascholingspunten en dus voor Code 95. Doe je dit na 10 september, dan hebben de trainingen (en dus de behaalde punten) een maximale geldigheidsduur van vijf jaar. De punten die je voor 30 september 2011 haalde en niet tijdig liet bijschrijven op je rijbewijs, verliezen op dat moment hun geldigheid.

Voorbeeld

Je laat op 1 oktober punten voor Code 95 bijschrijven op het rijbewijs. In dit geval tellen alleen de nascholingsuren mee die je hebt gevolgd na 1 oktober 2011. Trainingen die je tussen 1 maart 2009 en 30 september 2011 hebt gevolgd, vervallen. Voorkom dus dat je nog extra trainingen moet volgen door ze tijdig op je rijbewijs te laten bijschrijven. Wacht daar niet tot het laatste moment mee.

Truckstar Nascholing

Code 95 Nederland en Truckstar bieden samen verschillende nascholingscursussen aan. Die kun je volgen op verschillende plekken in Nederland, ze zijn heel betaalbaar en inschrijven is al mogelijk vanaf 1 deelnemer. Je hoeft dus niet met een groepje te zijn.

Schrijf je nu nog in en zorg dat je alle uren op tijd binnen hebt. Klik hier voor alle beschikbare cursussen tot en met 9 september 2016.

Terug naar het nieuwsoverzicht

5 Reacties
 1. Als je werkt bij een loon- en grondverzetbedrijf, en je bent in dienst als loonwerker, maar in bijzondere omstandigheden word je wel eens gevraagd om op een vrachtauto te rijden, moet ik dan een handmatige invoer, voor aanvang van een rit met een vrachtauto, in de digitale tachograaf doen?
  Voor alle duidelijkheid, ik rij in principe alleen op landbouwtrekkers en shovels.
  Ik heb nu bericht gekregen(ondanks dat mij was toegezegd dat het bij een waarschuwing zou blijven) van ILT dat zij het voornemen hebben mij een boete op te leggen van 550, 00 euro voor het niet handmatig invoeren van andere werkzaamheden.
  Bovenstaande vraag stel ik namens een medewerker van ons bedrijf.

 2. Indertijd hoefde ik mijn chauffeursdiploma niet te halen vanwege leeftijd. Toch gedaan. Je wil toch een basis hebben. Weggegooid geld dus. En me nu laten uitmelken eens in de vijf jaar?
  Ga lekker met pensioen. Ik heb het wel gehad met alle veranderingen en beperkingen geregeld door een zootje dikbetaalde bureaucraten. .

 3. Betaalbaar??? Het is gewoon een melkkoe, hoe zit het met het chauffeursdiploma, waar we allemaal veel geld voor hebben neergeteld, en er is mij nog nooit gevraagd naar het diploma.

  En als de cursussen voor de code 95 nou nut hebben, dan was het nog wat, maar het is niks, het stelt allemaal niks voor, maar wel dik betalen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie