Celsineo
| 16:30 | Arjan Olsthoorn

Krone levert Celsineo-koelers aan Amex en Baas Transport

Trailerfabrikant Krone leverde de eerste koeltrailers af in ons land voorzien van de nieuwe Celsineo-koelmachine. Het gaat om trailers voor Amex uit Lelystad en Baas Warehousing en Transport uit Bunschoten.

Het kenmerk van de Celsineo koelmachine is dat deze, volgens Krone, betrouwbaarder is dan wat nu op de markt is. De machine heeft drie koelmodules. Het concept is zo gebouwd, dat genoemde partners in de toekomst nog meerdere varianten kunnen ontwikkelen. De machine werd door Krone ontwikkeld in samenwerking met Liebherr, dat de motor levert voor de aandrijving. De modules van de Celsineo zijn alle drie apart aan te sturen. Dat leidt tot een nauwkeuriger sturing van de temperatuur in de laadruimte. Krone Nederland verwacht de komende tijd nog tal van zulke machines te leveren aan klanten die de Duoplex-koeltrailer bestellen.

Dubbele laadvloer

Beide ondernemingen zijn trouwe klanten van Krone. Amex Logistics verhuisde twee jaar geleden vanuit Amersfoort naar Lelystad, een stap waar de directie geen spijt van heeft. “We hebben duidelijk meer ruimte en dat was nodig, want sinds onze oprichting in 2000, hebben we een gestage groei doorgemaakt”, zegt eigenaar Jaap Wisse. Dat leidde tot een verbreding van de dienstverlening, waarbij het bedrijf inmiddels ook beschikt over een officieel erkende Coldstore. In het vervoer van de geconditioneerd goederen, waarbij er sprake is van een grote variatie, is Krone een steeds voornamere rol gaan spelen. Amex heeft een wagenpark van 40 trekkende eenheden. Kenmerk van de trailers is dat ze met een dubbele laadvloer zijn uitgerust. Amex Logistics zet de nieuwe Krone Duoplex koeltrailer in voor transporten op Frankrijk.

Amex

Directeur-eigenaar van Amex Jaap Wisse (l) met John Zeller van Krone (r).

“Daar komen we voornamelijk in de noordelijke helft van het land rondom de grotere steden.” Wisse zegt overtuigd te zijn dat Krone de voorbereidingen voor de nieuwe Celsineo-koelmachine goed heeft uitgevoerd. “We durven het daarom zeker aan om met deze machine aan het werk te gaan, ook bij onze pharma-transporten.”

Vertrouwen

Ook bij P. Baas is Krone de favoriete trailer van dienst. Het familiebedrijf bestaat inmiddels 106 jaar en beschikt over het predikaat Koninklijk. De afgelopen jaren zijn de warehouse-activiteiten belangrijker geworden. “We kunnen 8000 palletplaatsen droge opslag aanbieden en nog eens 8.000 pallets diepvriesopslag. In de nabije toekomst kunnen we nog eens 22.000 plaatsen in ons vol-automatische vrieshuis aanbieden”, aldus directeur Henk Vedder, die het bedrijf samen met Alice Vedder in 2000 overnam. Baas beschikt over een wagenpark van 25 trekkende eenheden en voert hiermee meest distributietaken uit in een straal van zo’n 350 kilometer rondom het bedrijf.

Baas Transport

Op de foto van links naar rechts: Theo Noortman (Amex), John Zeller (Krone), Henk en Vincent Vedder (Baas Transport).

“Het aandeel koel- en vriesvervoer is daarin de afgelopen jaren flink toegenomen en Krone is als het ware met ons meegegroeid. Wat ons bevalt aan Krone is het relatief snel kunnen leveren van trailers, en de hele aftersales er omheen. Om die reden hebben we het volste vertrouwen dat ook de nieuwe Celsineo-machine probleemloos gaat werken voor ons. Machines zoals de Celsineo zullen de toekomst gaan worden in het koelvervoer is onze overtuiging.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie