Rotra Scania
| 08:41 | Arjan Olsthoorn

Koninklijke Rotra verkoopt haar wegtransport

Koninklijke Rotra te Doesburg verkoopt haar wegtransport- en logistieke activiteiten aan Kuehne + Nagel. Het bedrijf richt zich volledig op de uitbouw van zee- en luchtexpeditie en binnenvaart activiteiten.

Machiel Roelofsen, directeur Rotra, licht toe: “We zien al enige tijd ontwikkelingen in de markt die vragen om een doortastend antwoord. Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden. Partners vallen weg door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed om nu de krachten te bundelen.” Deze transactie stelt Kuehne + Nagel in staat om het wegtransport netwerk te versterken in Nederland en België. Voor beide partijen betekent de transactie een win-win.

Scania klein

“In Kuehne + Nagel hebben we een partner gevonden die op dezelfde manier kijkt naar de toekomst.” De broers Machiel en Harm Roelofsen blijven betrokken bij de wegtransport- en logistieke activiteiten als directieleden van Kuehne + Nagel Nederland en België. De voormalige Rotra-bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek zullen in Nederland en België een leidende rol krijgen in het verder uitbouwen van de divisie ‘Overland’ binnen het Europese wegtransport netwerk van Kuehne + Nagel. De activiteiten worden op de huidige locaties voortgezet.

rotra directie

Machiel en Harm Roelofsen

Zee- en luchtexpeditie
Koninklijke Rotra gaat zich richten op het verder uitbouwen van zee- en luchtexpeditie, binnenvaart en het vervoer per zeeschip van windmolens. De zee- en luchtexpeditie-tak van Rotra blijft zich ontwikkelen en is het niveau van digitale expediteur zeer dicht genaderd. De focus blijft liggen op de hoge service- en innovatiegraad die Rotra al jarenlang kenmerkt.

ctd rotra

Container Terminal Doesburg

CTD
Container Terminal Doesburg (binnenvaart) wordt ‘preferred supplier’ van Kuehne + Nagel Ocean in Rotterdam, waardoor het volume zal stijgen. De ingang van de terminal is recent verbreed. Nu kan er met grotere schepen worden gevaren en de kosten per container zullen hierdoor afnemen.

Air & Ocean is winstgevend en er zijn voldoende partners beschikbaar om op lange termijn goede wereldwijde dienstverlening te blijven garanderen. Machiel Roelofsen kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst: “Met Kuehne + Nagel en onze medewerkers van wegtransport en logistiek willen we graag samen verder bouwen aan een mooie, duurzame toekomst. Met onze collega’s van Rotra Air & Ocean en Binnenvaart gaan we met ambitie en vertrouwen verder op de ingeslagen weg.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie