Klomp Transport
| 11:05 | Arjan Olsthoorn

Klomp Transport neemt Goldhofer MPA-semidieplader in gebruik

Een laadvermogen van 67 ton, een laadvloer van maximaal 13,3 meter, instelbare rijhoogte vanaf 800 mm en een voertuigbreedte van 275 cm zijn waarden die voor Klomp Transport in Zwolle aanleiding waren voor de aanschaf van een Goldhofer 5-assige uitschuifbare MPA semi-dieplader.

Internationaal Transportbedrijf Klomp is gespecialiseerd in het vervoer van zware machines. De nieuwe Goldhofer oplegger wordt gebruikt voor het transport van wegenfreesmachines in Nederland en Duitsland. Die kunnen tot 50 ton wegen. Richard Plender, operations manager bij Klomp Transport: “Bij dit soort zware lasten is de rolweerstand enorm en worden de banden erg warm. Maar dankzij de perfect werkende wielophanging blijft de bandtemperatuur bij de Goldhofer beduidend lager.”

Rijhoogte

De onafhankelijk opgehangen MacPherson-assen van de Goldhofer MPA-5 kunnen 350 mm in hoogte worden versteld. De chauffeur kan de rijhoogte (afstand van laadvloer tot wegdek) aanpassen aan het type lading en de wegomstandigheden. Plender: “Deze ladingen vervoeren wij meestal met een rijhoogte van 85 cm, maar eventueel kunnen we nog een centimeter of 5 zakken.”

De freesmachines hebben een breedte van 300 of 325 cm. Het hart van de sprokkel (rupsband) zit op 270 cm breedte. Dit valt precies binnen de 275 cm breedte van de laadvloer van deze Goldhofer. De machines worden geladen via de achterzijde met behulp van twee hydraulisch bediende oprijplanken.

Manoeuvreren

Alle assen zijn gestuurd en hebben een maximale uitslag van 60 graden waardoor de Goldhofer uitstekend te manoeuvreren is. Deze Goldhofer is 3,6 meter uitschuifbaar waardoor ook de grootste freesmachines vervoerd kunnen worden. In andere configuraties is de Goldhofer MPA-5 overigens tot zes meter uitschuifbaar te leveren.

Volgens Klomp is deze Goldhofer een fantastische semi-dieplader die uitblinkt in bruikbaarheid, wendbaarheid, kwaliteit en laadvermogen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie