Klein Transport
| 08:50 | Arjan Olsthoorn

Klein Transport neemt Iveco S-Way op LNG in gebruik

Met de komst van een Iveco S-Way op LNG zet Klein Transport een duurzame stap. Het is de eerste Iveco in het wagenpark van het transportbedrijf uit Winschoten. Directeur Pascal Klein is enthousiast over de komst van een nieuw gezicht binnen het wagenpark: “Ik vind het gewoon een hele mooie auto, het is leuk om een keer een buitenbeentje in het huidige wagenpark te hebben, om die durf gewoon te hebben.”

In 2009 is Pascal samen met zijn broer begonnen met 2 vrachtwagens. Door de jaren heen is het bedrijf langzaam gegroeid en vandaag de dag telt Klein Transport 20 voertuigen die dagelijks worden ingezet voor verschillende doeleinden. Het grootste deel van het wagenpark wordt ingezet voor tanktransport, specifiek voor het vervoeren van chemicaliën. Daarnaast is Klein Transport actief in geconditioneerd- en internationaal vervoer.

LNG-truck

Het rijden met een LNG-truck is niet nieuw voor het familiebedrijf. De Iveco S-Way is de tweede trekker op LNG binnen het wagenpark. Na de proef op de som genomen te hebben is Klein Transport nu klaar voor de volgende vrachtwagen op vloeibaar aardgas. “We hebben altijd geloofd in de uitbreiding van LNG.” Het MAUT voordeel dat in Duitsland geldt is een belangrijke factor, maar ook de groei van het aantal tankstations in Europa. “Voor ons ligt Hamburg op de route, maar de uitbreiding in Bremen en Sittensen zorgt voor meer mogelijkheden.”

De Iveco S-Way is uitgerust met een 460 pk sterke cursor 13 motor en heeft 2.000 Nm koppel. Met het grootste formaat tanks, tweemaal 540 liter, is een actieradius haalbaar van 1.600 kilometer. Pascal kwam erachter dat het bereik van de vorige LNG truck niet genoeg was. “Wij zochten naar een grotere actieradius en dan kom je al snel uit bij Iveco.”

‘Samenspel’

Een alternatieve aandrijving vraagt om een flexibele houding. “Het is belangrijk dat ook chauffeurs meedenken, LNG tanken is een samenspel tussen de planning en de chauffeur.” Directeur Pascal Klein ziet de brandstoftransitie niet in 1 jaar gebeuren: “Je hele organisatie moet hier aan wennen en chauffeurs moeten ervoor openstaan.”

De Iveco is afgeleverd door Iveco Nederland. Sales Area Manager Lucien Peskens is blij met de aflevering: “Het is mooi om te zien dat tegenwoordig een LNG-truck qua uitstraling niet meer onderdoet voor een diesel. Deze auto is een visitekaartje voor beide partijen.”

S-Way met wat meer ‘body’

Hoving Truckservice heeft de opbouw naar wens van Klein Transport verzorgd. Onder andere het spuitwerk en diverse verlichting gaven de Iveco S-Way net wat meer body. Iveco-dealer Cornelis Bedrijfsauto’s uit Veendam gaat het onderhoud van de S-Way op zich nemen. “Wij hebben een eigen werkplaats waar we veel preventief onderhoud doen aan ons wagenpark. Wij kunnen ons geen stilstand veroorloven, alles draait om snelheid. Voor de LNG-truck hebben we een onderhoudscontract omdat we niet bekend zijn met de LNG-techniek,” aldus Klein.

Chauffeur Marius Dieke is blij met zijn nieuwe auto. Hij is al 11 jaar werkzaam voor Klein Transport en heeft de S-Way op het gebied van styling naar zijn smaak mogen maken. In de cabine is Marius van alle gemakken voorzien. Marius is enthousiast en gaat met zijn S-Way geen enkele logistieke uitdaging meer uit de weg.

Klein Transport Iveco

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie