Jordy Brouwer
| 07:00 | Arjan Olsthoorn

Jordy Brouwer neemt MAN Individual Lion S in gebruik

Jordy Brouwer Internationaal Transport BV in Heerenveen heeft een nieuwe MAN TGX 18.510 Individual Lion S met de ruime TGX cabine in gebruik genomen. Het is de eerste MAN in de tien trucks tellende vloot van Brouwer. De truck wordt ingezet in combinatie met een moving floor trailer voor internationaal transport.

Jordy Brouwer Internationaal Transport BV werd in 2011 opgericht met twee trucks en het bedrijf groeide in tien jaar naar tien trekkende eenheden. Brouwer is actief in verschillende takken van transport met koeltrailers, schuifzeil opleggers en een moving floor trailer. Jordy Brouwer: “Wij rijden eigenlijk door heel Europa, van het Verenigd Koninkrijk tot in Scandinavië, en van Frankrijk tot Italië. Tot nu toe hadden we overwegend Scania trucks in de vloot maar ik was ook erg gecharmeerd van de nieuwe MAN”.

Individual Lion S

De volledig luchtgeveerde MAN werd besteld in de meest luxe Individual Lion S uitvoering. De trekker heeft onder andere lederen bekleding en extra kasten tegen de achterwand met daarin zelfs een magnetron en een koffiezetapparaat. Jordy Brouwer maakte met zijn trucks al langer gebruik van de service van Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen, en de ervaringen met deze dealer waren zodanig dat hij besloot een MAN aan te schaffen.

Lees ook: Van Voskuilen kiest voor TGS met 100 tonmeter laadkraan

“Bovendien past de MAN in ons meer- merken beleid,” aldus Brouwer. “Wij willen met meerdere merken in gesprek blijven. Na de eerste demo kilometers waren we tevreden over de prestaties van de nieuwe MAN. Daarnaast speelde ook dat Wierda Bedrijfswagens snel kon leveren. De truck stond namelijk al in bestelling, eigenlijk als demo. Voor ons was het precies de juiste uitvoering, en zelfs de grijze kleur past ons goed”.

Extra’s

Voor het werk met de moving floor oplegger is de trekker voorzien van een PTO met hydrauliek installatie. Welling Truckstyling in Joure zorgde voor de specifieke wensen van Jordy Brouwer. Naast de ‘carbon look’ details van de Individual Lion S uitvoering werd het exterieur verder aangepakt met een verlengde zonneklep, een lichtbak met verstralers, de nodige extra verlichting en een set stoere luchthoorns. Een set glanzende Alcoa velgen maakt het plaatje compleet.

Lees ook: Dertig MAN TGX-trekkers voor Van den Bosch

Slimme details

De MAN vormt een vaste combinatie met een strakke grijze moving floor trailer en daarmee is het een bijzonder fraaie combinatie. Vaste chauffeur op de nieuwe, volledig luchtgeveerde MAN is Samantha Bouw en zij is bijzonder ingenomen met de truck. “Ik rij al 21 jaar en ik heb nog nooit zo’n fijne en mooie auto gehad,” is haar reactie. Met name de vele slimme details vallen bijzonder in de smaak, maar ook de trekkracht van de 510 pk sterke trekker bevalt haar goed.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie