Jan Deckers Jan de Waal
| 08:27 | Arjan Olsthoorn

Jan Deckers Jr. en Jan de Waal bundelen krachten

Transportondernemingen Jan de Waal (Bleiswijk) en Jan Deckers Jr. (Ammerzoden) gaan per 1 januari 2023 intensief samenwerken. Door de schaalvoordelen kunnen zij gezamenlijk nog beter voldoen aan de wensen en eisen van de markt, zo valt te lezen in een bericht namens beide bedrijven.

Afgelopen zaterdag (10 december 2022) hebben de directeuren van Jan Deckers Jr. en Jan de Waal Groente- en Fruittransport  hun werknemers van de ontwikkeling op de hoogte gesteld.  Beide partijen hebben jarenlange ervaring als logistiek dienstverlener en een hoge mate van expertise opgebouwd. Ze vullen elkaar aan met verschillende logistieke diensten als het gaat om geconditioneerd transport en opslag in de food sector. Er wordt al regelmatig samengewerkt. De bedrijven zijn nu tot de conclusie gekomen dat ze bij elkaar passen en elkaar op een efficiënte manier structureel kunnen aanvullen. In combinatie met de ontwikkelingen in de sector, hebben de directies besloten de strategische samenwerking te intensiveren.

Zelfstandig

De transportbedrijven Jan Deckers Jr. en Jan de Waal blijven zelfstandig naast elkaar bestaan. Dat gebeurt onder hun eigen naam, kleur en identiteit. De samenwerking heeft geen gevolgen voor zowel het personeel als de directie. Ook voor klanten verandert er niets, zij blijven klant bij de organisatie waar zij ook nu hun diensten afnemen.

‘Veel kansen’

Jan Deckers Jr., directeur en eigenaar van Jan Deckers Jr. is positief gestemd: “Met Jan De Waal delen we dezelfde kernwaarden en bedrijfsfilosofie. We kijken ernaar uit om samen de activiteiten uit te breiden. Daarbij zien we veel kansen: door strategisch met elkaar samen te werken, zijn er gezamenlijk dagelijks circa 120 vrachtwagens (zowel eigen vrachtwagens als eigen rijders/charters) beschikbaar om onze klanten te bedienen. Dit in combinatie met de op- en overslagmogelijkheden in Ammerzoden en Bleiswijk, maakt dat onze klanten optimaal bediend kunnen worden.”

Rob van Dommelen en Rico Ligthart Schenk zijn beiden eigenaar van Jan de Waal Groente- en Fruittransport en voeren samen de directie. Volgens hen biedt de samenwerking veel groeimogelijkheden. “Door het bundelen van kennis, krachten en netwerken kunnen we efficiënter en flexibeler logistieke diensten verzorgen voor onze klanten. Daarnaast zal een goede samenwerking zorgen voor efficiëntere processen. Dit gaat voordelen opleveren voor onze medewerkers én onze klanten.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie