Bart Zeelenberg
| 09:02 | Arjan Olsthoorn

Bart Zeelenberg beste chauffeurstrainer van Nederland

Afgelopen weekend vond tijdens het Mega Trucks Festival in Den Bosch de prijsuitreiking plaats van de Fleetboard Drivers League 2022. Dat in deze rijstijlcompetitie van Mercedes-Benz Trucks veel klanten van GomesTrucks in de prijzen vielen, bleef niet onopgemerkt. Voor het eerst werd daarom ook een chauffeurstrainer uitgeroepen tot beste chauffeurstrainer van Nederland.

In deze competitie wordt de rijstijl van chauffeurs in heel Nederland en zelfs internationaal gemeten. Telematicasysteem Fleetboard volgt de individuele verrichtingen van chauffeurs en vertaalt dit een een cijfer. Chauffeurs met een anticiperende rijstijl zorgen voor aantoonbaar minder brandstofverbruik, minder slijtage, minder CO2-uitstoot en krijgen dus een hogere rijstijlwaardering.

Tijdens de Fleetboard Drivers League rijden chauffeurs hun normale route met hun eigen lading waarbij het systeem op basis van het treingewicht en de gereden route voor een eerlijke vergelijking zorgt. Dat kan individueel of in teamverband. Een team is samengesteld uit minstens drie chauffeurs die bij dezelfde vlootbeheerder rijden die het wagenpark heeft ingeschreven voor de Fleetboard Drivers League 2022. Tijdens het drukbezochte Mega Trucks Festival in de Brabanthallen in Den Bosch, reikte Mercedes-Benz Trucks Nederland de prijzen voor dit jaar uit. Bijna drie kwart van de eerste, tweede en derde prijzen over verschillende categoriën gingen naar klanten van GomesTrucks. Onder meer Braas Brood- en Banketbakkerij, UC Transports en Dailycool werden gehuldigd.

Beste Coach

Met deze eretitel is chauffeurstrainer Bart Zeelenberg van GomesTrucks de allereerste niet-bestuurder die in deze competitie in de prijzen is gevallen. Het aandeel transporteurs dat hij naar het podium wist te loodsen, was zo groot dat deze titel voor hem in het leven werd geroepen. Door de data in Fleetboard van de chauffeurs individueel te interpreteren kon hij hen tips geven om zich verder te verbeteren.

“Wat ben ik trots op de chauffeurs en chauffeuse. Ik heb aan het begin van de Fleetboard Drivers League tegen Salesmanager Frank van den Berg (GomesTrucks) gezegd dat het mijn doel was om onze klanten op het podium te krijgen. Een groot deel van alle prijzen, zijn naar onze klanten gegaan en dat voelt erg goed. Ik vond het ook leuk om te horen dat de beste chauffeur van UC Transports een vrouw bleek te zijn. Dat ik vervolgens zelf een prijs mocht ontvangen, zag ik absoluut niet aankomen”, aldus Zeelenberg.

Zuiniger en veiliger rijden

Gekwalificeerde trainers zoals Bart Zeelenberg zorgen er bij GomesTrucks voor dat chauffeurs hun truck veiliger en zuiniger kunnen laten rijden. Zowel beginnende als ervaren chauffeurs hebben baat bij deze trainingen. De techniek van de voertuigen is continu in ontwikkeling waardoor chauffeurstrainers onmisbaar worden. Om de truck optimaal te gebruiken is kennis nodig van de nieuwste technieken. GomesTrucks biedt klanten daarom standaard een uitgebreide afleverinstructie aan bij de ingebruikname van een nieuwe truck.

Bart Zeelenberg

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie