| 11:31 | Arjan Olsthoorn

Iveco op LNG biedt voordelen voor Sibon Transport

Onlangs heeft Sibon Transport BV de eerste IVECO in ontvangst genomen. Het gaat om een 460pk LNG S-WAY trekker die voornamelijk Duitsland gaat rijden op de route Emmen – Travemünde en vice versa. Sibon had al vier merken in het bedrijf, nu is daar het vijfde aan toegevoegd.

De meeste ritten die de chauffeurs bij Sibon maken zijn voor het vervoeren van algemene goederen of groente en fruit. “We rijden met dag- en nachtchauffeurs. Elke werkdag is het overdag Nederland – België lossen/laden, terug in Emmen stapt er weer een koppelchauffeur op en die rijdt in de avond- en de nachturen naar Travemünde in Duitsland op en neer. Vandaar ook de nieuwe S-WAY. Ik zie ze regelmatig rijden en dan denk ik toch ‘Ja, het is een mooie auto’.”

Keuze voor LNG

Want waarom hij voor een trekker op LNG heeft gekozen? Dat antwoord is simpel: “Als hij zes keer per week voor ons op en neer gaat naar Travemünde Duitsland, is dat toch zes keer 122 euro in de week aan Maut die we tot eind 2023 niet hoeven te betalen. Dat is een kort rekensommetje.”

De doorslaggevende factor om dan voor een Iveco te kiezen, is de actieradius en dat hij enkel op LNG rijdt. Een van zijn opdrachtgevers rijdt namelijk ook met een Italiaan op LNG, al is dat dan het vorige model. Daar heeft Jan goed kunnen kijken hoe de hazen lopen en de chauffeurs kunnen vragen naar de ervaringen. Dat het moeilijk zou zijn om LNG te tanken, konden zij al ontkrachten. Jan: “Ik ben ook mee geweest tijdens het tanken om te kijken; is dit nou allemaal zo’n gedoe of valt het reuze mee? Nou, in mijn ogen valt het reuze mee. En het is ook een mooi schoon product, in vergelijking tot het gesmeer met diesel, en de pomp is ook hartstikke mooi schoon.”

sibon transport

Fraai opgebouwd

De S-Way van Sibon is uitgerust met alle gemakken die een chauffeur zich kan wensen. Wat deze trekker laat opvallen zijn de kleurstelling en de verstralers in de zonneklep. Werkplaatschef Alwin heeft samen met Go-In-Style ervoor gezorgd dat het mogelijk werd om de verstralers ín de zonneklep te plaatsen. Daarnaast heeft Kevin de Jong, van Kevin de Jong Timmerwerken, gezorgd voor een echt stukje vakwerk in de cabine. In de AS cabine is het bovenste bed weggelaten, op deze plaats is een mooie kastenwand ingebouwd. Het spuitwerk is verzorgd door Dickhoff Autoschade uit Elburg.

Tot op heden heeft Jan een perfecte samenwerking met Vika Bedrijfswagens, waar zijn auto is opgebouwd: “Ik kom zo vaak langs, dan is het zó je en jij, en goeiedag en goeieweg.” Ook de samenwerking met Lucien Peskens, sales area manager bij Iveco Nederland, is Jan erg over te spreken: “bij Lucien kan bijna alles!”.

Sibon

Al van jongs af aan wilde Jan iets voor zichzelf beginnen, dat zat er altijd al in. Een aantal jaren had hij bijverdiensten als hobbychauffeur tot het echt begon te kriebelen. In 2002 begon Jan zijn eerste transportbedrijf samen met een compagnon. Terwijl hij de administratie deed, was zijn compagnon altijd onderweg. Uiteindelijk wilde zijn compagnon liever geheel voor zichzelf rijden, hierdoor is begin 2005 het toenmalige bedrijf opgesplitst in Sibon Transport BV en een eigenrijdersgroep. Het laatstgenoemde bedrijf is in 2010 opgeheven en Sibon Transport BV is geleidelijk gegroeid. Het heeft nu 22 chauffeurs in dienst en telt 11 trekkende eenheden.

Ondanks dat zijn groei gestaag is gegaan, is dat niet het belangrijkste voor Jan: “Ik heb een clubje chauffeurs, dat moet bij elkaar passen en goed kunnen samenwerken. Dat is voor mij belangrijker dan alleen groei van het bedrijf. Want als dat niet met elkaar kan samenwerken, gaat dat ten koste van het hele bedrijf. Ik ben tevreden met wat ik heb.”

Iveco S-Way NP

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie