pace truck
| 08:20 | Arjan Olsthoorn

Iveco levert S-Way NP pace truck voor ETRC 2021

De European Truck Racing Association (ETRA) en Iveco hebben hun samenwerking verlengd tot het einde van het seizoen 2023. Iveco is de officiële partner van het FIA European Truck Racing Championship voor de komende drie seizoenen. Daardoor mag de truckfabrikant ook de pace truck leveren.

Een belangrijk element van de samenwerking is dat Iveco de exclusieve leverancier zal zijn van de pace truck, een Iveco S-Way NP, voor alle races in de komende drie seizoenen en die de eerste milieuvriendelijke pacetruck ooit zal worden met alternatieve tractie in een ETRC-evenement.

Toekomst van truckracen

Thomas Hilse, Iveco Brand President, merkte op: “De toekomst van truckracen is zonder twijfel het bereiken van nul emissies. De Iveco S-Way NP pace truck brengt die ambitie een stap dichterbij. Het opvallende grafische ontwerp en de fittingen op de pace truck zijn gemaakt door CNH Industrial’s Design Center.”

Die Bullen von Iveco

Iveco zal opnieuw deelnemen aan het FIA European Truck Racing Championship als technische sponsor van ‘Die Bullen von Iveco’, de samenwerking tussen de Hahn Racing en Schwabentruck teams. De Duitse coureur Steffi Halm keert terug als teamleider van het Schwabentruck-team. Als enige vrouw die deelneemt aan het kampioenschap, hoopt ze de posities van vorig jaar te verbeteren en haar ambitie waar te maken om het kampioenschap te domineren in haar Iveco S-Way.

Team Hahn is vertegenwoordigd door de zesvoudig Europees kampioen Jochen Hahn. Hij domineerde de editie van 2019 achter het stuur van zijn Iveco Stralis-truck. De teams kijken uit naar de deelname aan de eerste ronde op de Hungaroring (Hongarije). Iveco zal ook worden vertegenwoordigd door nog twee teams: Reinert Racing en Don’t Touch Racing.

Iveco pace truck

Pace truck

De pace truck is het voertuig dat het peloton leidt tijdens de formatieronde tot de vliegende start. Het wordt ook gebruikt om de race te vertragen in het geval van potentieel gevaarlijke situaties, zoals na een ongeval of in extreemongunstige weersomstandigheden. Het speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid van de chauffeurs.

De pace truck is een standaard Iveco S-Way NP in de 4×2 LNG-uitvoering. De trekker is uitgerust met twee 540 liter tanks die minimaal 390kg vloeibaar bio-LNG bevatten. Dit geeft de truck een bereik tot 1.600 kilometer.

Looks

Met zijn airbrush-afwerking ziet de truck er fantastisch uit. Verschillende aangepaste onderdelen maken de look compleet: de twee gele zwaailampen, een lichtbalk met LED-koplampen, een verlichte driedelige bullbar en diverse LED-knipperlichten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie